ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η MOL θέλει 110 πλοία μηδενικών εκπομπών έως το 2035

07:56 - 26 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Η MOL θέλει 110 πλοία μηδενικών εκπομπών έως το 2035
Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui OSK Lines (MOL) σχεδιάζει να αποκτήσει περίπου 110 ποντοπόρα πλοία καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2035. Τα πρώτα πλοία μηδενικών εκπομπών αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία σκοπεύει επίσης να αποκτήσει 90 πλοία που κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) έως το 2030. Για την επίτευξη των στόχων απανθρακοποίησης, η εταιρεία θα προωθήσει την ανάπτυξη σχετικής τεχνολογίας όπως πλοία με αμμωνία και υδρογόνο , φορείς υγροποιημένου υδρογόνου , φορείς CO2 κ.λπ. το 2022. Θα επεκτείνει επίσης την εισαγωγή πλοίων με καύσιμα LNG καθώς και θα μελετήσει τη συντήρηση πλοίων ανεφοδιασμού LNG/ αμμωνίας .

Επιπλέον, η MOL στοχεύει στη συλλογή βασικών πληροφοριών για νέα εναλλακτικά καύσιμα ώστε να υποστηρίξει την υιοθέτηση καθαρής τεχνολογίας.

Πέρυσι, η Mitsui OSK Lines αποκάλυψε τον στόχο της να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές GHG έως το 2050 ως μέρος του MOL Group Environmental Vision 2.1. Η ναυτιλιακή εταιρεία θέλει επίσης να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 45% έως το 2035 (σε σχέση με το 2019).

Στις 18 Απριλίου 2022, η MOL παρουσίασε το MOL Sustainability Plan ως πρωτοβουλία για την υλοποίηση μιας βιώσιμης κοινωνίας και τη βελτίωση της εταιρικής αξίας. 

Στην πορεία της προς τις καθαρές μηδενικές εκπομπές GHG, η MOL σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές του μέσω της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων και τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και με την ενίσχυση της λειτουργικής απόδοσης.

Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία μεταφορών με έδρα το Τόκιο σκοπεύει να δημιουργήσει υποστηρικτικά επιχειρηματικά μοντέλα και να επεκτείνει έργα χαμηλών εκπομπών άνθρακα και απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.