ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Titan LNG γίνεται μέλος του συνασπισμού SEA-LNG

08:12 - 10 Μαϊ 2022 | Ναυτιλία
Η Titan LNG γίνεται μέλος του συνασπισμού SEA-LNG
Ο ολλανδικός ανεξάρτητος προμηθευτής LNG, Titan, εντάχθηκε στον πολυτομεακό βιομηχανικό συνασπισμό SEA-LNG που θέλει να επιδείξει τα οφέλη του υγροποιημένου φυσικού αερίου ως βιώσιμου καύσιμου πλοίων.

Η SEA-LNG και η Titan ανέφεραν σε δήλωσή τους ότι μπορούν να επισπεύσουν την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του ναυτιλιακού τομέα μέσω της αποτελεσματικής υπεράσπισης της χρήσης LNG και βιολογικού και συνθετικού LNG.

Η SEA-LNG λέει ότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο προσφέρει μια μετάβαση σε καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου με βάση την απαλλαγή των υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων όπως η παραγωγή καυσίμων, η μεταφορά, η αποθήκευση και η υποδομή ανεφοδιασμού καυσίμων.

Θεωρούν ότι η συνεργασία σε όλη την θαλάσσια αλυσίδα αξίας είναι απαραίτητη για την προώθηση της απαιτούμενης καινοτομίας και επένδυσης. Η SEA-LNG έχει συγκεντρώσει τεχνογνωσία που καλύπτει την παραγωγή LNG, το ανεφοδιασμό, την τεχνολογία κινητήρων, την ιδιοκτησία πλοίων, τις τραπεζικές εργασίες και τις λιμενικές και ναυτιλιακές δραστηριότητες από όλο τον κόσμο μεταξύ των μελών της.

Η Τιτάν ανακοίνωσε πρόσφατα με τους συνεργάτες μια μονάδα παραγωγής βιοLNG 2.400 τόνων ετησίως. Το εργοστάσιο υποστηρίζεται από την ΕΕ και θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο το 2023. Μετά από αυτό, ο όμιλος συμφώνησε σε μια αποκλειστική μακροπρόθεσμη σύμβαση για να αναλάβει το έργο και να προμηθεύσει το bioLNG στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ο συνασπισμός SEA-LNG ανέλυσε πρόσφατα τις επιπτώσεις του bioLNG στη συμμόρφωση των πλοίων στο πλαίσιο του συστήματος Δείκτης Έντασης Άνθρακα (CII) του ΙΜΟ. Η ανάλυση δείχνει ότι το LNG θα επιτρέψει στα πλοία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις CII μέχρι το 2030, ενώ στη συνέχεια, για κάθε 10 τοις εκατό αύξηση του bioLNG ή του ανανεώσιμου συνθετικού LNG σε συνδυασμό με το παραδοσιακό LNG, το σκάφος θα κερδίζει δύο χρόνια επιπλέον συμμόρφωσης. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.