ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ίδρυση Ναυτικής Εταιρείας Πλοίων Αναψυχής με ένα «κλικ»

19:19 - 24 Μαϊ 2022 | Ναυτιλία
Ίδρυση Ναυτικής Εταιρείας Πλοίων Αναψυχής με ένα «κλικ»
Νέες ψηφιακές υπηρεσίες που αφορούν τη θαλάσσια υπηρεσία εντάσσονται στο gov.gr.

Πιο συγκεκριμένα από το καλοκαίρι απλοποιείται η διαδικασία ίδρυσης μιας Ναυτικής Εταιρείας Πλοίων Αναψυχής, (ΝΕΠΑ). “Θα ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες από τώρα να παρέχεται και στο gov.gr, όπως και γενικότερα η ίδρυση μιας ατομικής επιχείρησης θα παρέχεται από το gov.gr μέσα στο καλοκαίρι” ανέφερε μιλώντας ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (φωτο) στο Νταβός.

Παράλληλα σημείωσε ότι η θυρίδα του ναυτικού, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα έγγραφα ψηφιακά κάθε Έλληνα ναυτικού θα παρουσιαστεί μέσα μέσα στο καλοκαίρι, μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

“Κεντρική θέση στην ψηφιακή “αμαξοστοιχία” της χώρας που έχει μπει σε μια κομβική τροχιά έχει η ναυτιλία με δεδομένο τον ηγετικό χαρακτήρα που έχει ο κλάδος παγκοσμίως” ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. “Από κοινού με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη υπογράψαμε ένα μνημόνιο συνεργασίας πριν από λίγους μήνες με στόχο  να κωδικοποιήσουμε περίπου 40 υπηρεσίες για αρχή και να τις εντάξουμε σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια” ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης. 

“Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν εκκρεμότητες όπως το e- Νηολόγιο, για το οποίο συζητάμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, νέες υποδομές στα λιμάνια, παρεμβάσεις στην ναυτεκπαίδευση, υπηρεσίες για το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και το Υπουργείο” τόνισε ο υπουργός.

“Θα έλεγα ότι όπως και σε αυτόν τον κλάδο, έτσι και γενικότερα, η μεγάλη αυτή αλλαγή συντελείται σε κάθε πτυχή του κράτους” τόνισε ο κ. Πιερρακάκης απαριθμώντας μια σειρά από παρεμβάσεις που έχουν γίνει όπως η συνταγογράφηση, η άυλη συνταγογράφηση, ο φάκελος υγείας, ο φάκελο ασθενούς, η τηλε-ιατρική που έρχεται, η τηλεκπαίδευση, το 112 κτλ. 

“Σε κάθε πτυχή του ελληνικού κράτους αυτή τη στιγμή, εντάσσουμε τεχνολογικές λύσεις, οι οποίες έρχονται να επικουρήσουν και να ενδυναμώσουν τον επιχειρηματία, τον πολίτη, τον καθένα από εμάς στα γεγονότα της ζωής μας” υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

“Πριν από χρόνια μιλούσαμε για το μεγάλο ασθενή, αντιμετωπίσαμε τρία μνημόνια, χρειάστηκε να γίνουν πάρα πολύ μεγάλες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε, ενώ μέχρι το 2019 υπήρχε το ερώτημα για το αν το κράτος μπορούσε να αλλάξει. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη κατάκτηση της εποχής δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι στο «δεν γίνεται» έσβησε το «δεν», ότι δηλαδή μπορεί κάλλιστα, εάν υπάρχει ομάδα, σχέδιο, όραμα και πνοή, να αλλάξεις τα πράγματα” υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης.

“Η μεγάλη προσπάθεια του Γιάννη Πλακιωτάκη, η μεγάλη προσπάθεια η δικιά μας και πρωτίστως η μεγάλη προσπάθεια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αναβαθμίσουμε όλες τις υποδομές και να φτιάξουμε δομές, θεσμούς, τεχνολογίες και να βρούμε λύσεις αντάξιες των ανθρώπων, αντάξιες των συμπολιτών μας, αντάξιες των δυνατοτήτων μας. Να ελευθερώσουμε τις μεγάλες δυνατότητες κλάδων όπως είναι πρωτίστως εκείνος της Ναυτιλίας, και ακριβώς γι’ αυτό νομίζω ότι έχουμε κάθε λόγο για να είμαστε αισιόδοξοι.

Θα κλείσω με το προφανές, ότι δηλαδή όλα όσα έχουν γίνει δεν είναι η αρχή του τέλους, αλλά το τέλος της αρχής” κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.