ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειραιάς- Ανταρκτική: Το μαγικό μπάρκο του υπερπολυτελούς Silver Wind

10:22 - 30 Μαϊ 2022 | Ναυτιλία
Πειραιάς- Ανταρκτική: Το μαγικό μπάρκο του υπερπολυτελούς Silver Wind
Πώς θα σας φαινόταν να φεύγατε σήμερα από την Πύλη 11 του λιμανιού του Πειραιά και να βάζατε ρότα για την Ανταρκτική; Μπορεί να φαίνεται ουτοπικό όμως είναι εφικτό, μια και αργά το βράδυ του Σαββάτου αναχώρησε το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Silver Sea Cruises, το Silver Wind για ένα μακρύ ταξίδι, που και ο Βάσκο ντε Γκάμα θα το ζήλευε. Σάλπαραν, λοιπόν, όσοι είχαν το χρόνο και βέβαια το χρήμα ή το … ναυτικό φυλλάδιο και ειδική γνώση για τέτοιες δουλειές.Ήδη, πάντως, την Παρασκευή, ο chief groom, Χιλιανός ο ίδιος, έφτασε στον Πειραιά για να ξεκινήσει το πιο “μεγάλο της ζωής του ταξίδιον” όπως έλεγε και ο μεγάλος συγγραφέας Γ.. Βιζυηνός, και να φτάσει μετά από 5 μήνες στην πατρίδα του, συνδυάζοντας δουλειά και βέβαια εικόνες ζωής.

Το ταξίδι

Συγκεκριμένα, με πολλαπλούς ενδιάμεσους σταθμούς, που αποτελούν από μόνοι τους όνειρο για τους φανατικούς του ταξιδιού, θα καταλήξει στις 18 Νοεμβρίου στη Χιλή και λίγες μέρες μετά θα ξεκινήσει τις 10ήμερες κρουαζιέρες του στην Ανταρκτική, από τις αρχές Δεκεμβρίου. Εποχή, βέβαια, που εκεί στο Νότιο Ημισφαίριο είναι η ενδεδειγμένη για τέτοιου είδους ταξίδια καθώς είναι καλοκαίρι.

Όπως μας αναφέρει ο Σπύρος Αλμπέρτης επιχειρησιακός διευθυντής Ναυτιλίας και Λιμένων της Silversea Cruises, η οποία ανήκει στον όμιλο της Royal Caribbean τα τελευταία χρόνια, το πλοίο Sliver Wind ξεκίνησε από το αγκυροβόλιο της Σούδας, όπου ξεχειμωνιασε για ένα μοναδικό ταξίδι. 
 
Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι της Σούδας, σημείο αναφοράς της διεθνούς ναυσπλοϊας για την ασφάλεια και το μέγεθεός τους, με την αρωγή της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, των τοπικών αρχών και του Λιμεναρχείου Χανίων πέρασε όλη την περίοδο της καραντίνας αποδεικνύοντας ότι η χώρα μπορεί όταν θέλει, με πνεύμα συνεργασίας να προσελκύσει μεγάλους "παίκτες" από όλο το φάσμα του επιχψειρείν.  
 
Φεύγει από δω, από τον Πειραιά, θα  πάει Μονεμβασιά, Ναύπακτο, Ιτεα αναδεικνύοντας λιγότερους προβεβλημένους Ελληνικού προορισμούς και στη συνέχεια μέσω Αγίων Σαράντα, Τυνησίας, Σικελίας, Σαρδηνίας, των λιμανιών της Ανδαλουσίας, τη Μοντρίλ και τη Σεβίγια, θα πλεύσει προς Λισαβόνα, όπου το πρώτο τμήμα του μπάρκου θα κλείσει για όσους το επιθυμούν” αναφέρει ο κ. Αλμπέρτης ένα στέλεχος της κρουαζιέρας που έχει “φάει με το κουτάλι” λιμάνια και κρουαζιερόπλοιο γνωρίζοντας όσο λίγοι τον κλάδο.

Επιβιβάστηκαν  180 επιβάτες, όσο και οι δυνατότητες φιλοξενίας του πλοίου για έναν μοναδικό πλου. Θα έχουν, δε, τη μοναδική εμπειρία να δουν από κοντά ακτές και να νιώσουν την αύρα της μητέρας - θάλασσας των πολιτισμών, της Μεσογείου, από το θέατρο της μοναδικής ναυμαχίας της Ναυπάκτου και την ιστορική σκιά του Θερβάντες, μέχρι τα κάστρα της Μονεμβάσιας, τις μοναδικές ομορφιές της Τυνησίας, τη Magna Grecia της Σικελίας, τη φινέτσα του Κάλιαρι και βέβαια την μοναδικη μαγεία της Ανδαλουσίας και του Λόρκα, πριν καταλήξουν ως άλλοι θαλασσοπόροι στη Λισαβόνα” τονίζει ο Σπύρος Αλπμέρτης.

Το ταξίδι με συνεχείς επιβιβάσεις και αλλαγές επιβατών συνεχίζεται σε Γαλλία, Λονδίνο, Σκωτία, Ισλανδία και Νορβηγία από όπου και πάλι μέσω Ρέικιαβικ, το Silver Wind θα βάλει πλώρη για Γροιλανδία, Αλάσκα, Βανκούβερ, Σαν Ντιέγκο, Μεξικό, Κόστα ρίκα, Παναμά, Κολομβία και άφιξη στις 18/11 στη Χιλή. 

Για τους φανατικούς η Silver Sea Cruises δίνει τη δυνατότητα να κάνουν όλο το ταξίδι , εφόσον το επιθυμούν, με υπηρεσίες χορήγησης βίζας on board. Βέβαια υπάρχει και η εναλλακτική για επι μέρους κρουαζιέρες των 12 - 15 ημερών με homeporting κατά τόπους.

Χιλή και Ανταρκτική

Σύμφωνα με τον Σπύρο Αλμπέρτη το πλοίο στη Χιλή θα μείνει για 2-3 χρόνια. “Εκεί είναι το ένα νησί, το Puerto Williams, όπου κάνει home porting κατά αποκλειστικότητα η εταιρία μας” σημειώνει και προσθέτει ότι “οι κρουαζιέρες για Ανταρκτική διαρκούν για 10 ημερες. Ξεκινουν  2 /12 και τελειώνουν 29/3 του 2023. Μετά το πλοίο μετά θα πάει στο Ρίο” καταλήγει σημειώνοντας ότι η μοναδικότητα της συμμετοχής σε τέτοιου είδους κρουαζιέρα είναι το ότι με φουσκωτά και σειρά άλλων εκδρομών εμπειρίας οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά ακτές, μνημεία και μοναδικά φυσικά σημεία του πλανήτη. “Φανταστείτε να βλέπετε από το επίπεδο της θάλασσας, φορώντας νιτσεράδες (αδιάβροχα για φουσκωτά) το κάστρο της Μονεμβασιάς, τις ακτές της Σκωτίας, τους πάγους της Αλάσκας και της Γροιλανδίας και βέβαια τα μοναδικά τοπία και τις λευκές νύχτες της Ανταρκτικής” αναφέρει.

Συμφωνία
 
Υπενθυμίζεται ότι η Silversea Cruises κατέληξε σε συμφωνία με τις αρχές της Χιλής για αναχωρήσεις κρουαζιέρας από τo Puerto Williams και την Punta Αrenas για την περίοδο 2021-2022 στην Ανταρκτική, οδηγώντας στην επιστροφή των ταξιδιών στην περιοχή.
 
“Η επιστροφή της κρουαζιέρας στην Ανταρκτική, που διευκολύνθηκε από τη συμφωνία μας με την κυβέρνηση της Χιλής, αντιπροσωπεύει τη δέσμευση μας να προσφέρουμε αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες στους επισκέπτες μας”, είχε δηλώσει πριν μερικούς μήνες ο Roberto Martinoli, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Silversea.  “Χάρη στη μοναδική μας τεχνογνωσία στον προορισμό, είμαστε σε θέση να οδηγήσουμε την επιστροφή στην κρουαζιέρα στην Ανταρκτική”, πρόσθεσε ο Conrad Combrink, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Silversea.
 
Η εμπειρία εν πλω
 
Κάθε πλοίο με όλες τις σουίτες και σέρβις με μπάτλερ μεταφέρει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων αποστολής. Με στόχο εντυπωσιακές εκδρομές στην παραλία για τους επισκέπτες. Οι εκδρομές περιλαμβάνουν εξερευνήσεις από το Zodiac, καγιάκ, και εντυπωσιακές πεζοπορίες και περιπάτους στη φύση στην ακτή. Και όλα αυτά περιλαμβάνονται στον ναύλο.

Τα ταξίδια κρουαζιέρας στην Ανταρκτική

Η εκτεταμένη συλλογή κρουαζιέρας της Silversea στην Ανταρκτική περιλαμβάνει μια σειρά από 10ήμερες εξερευνήσεις στην Ανταρκτική Χερσόνησο και τα Νησιά Νότια Σέτλαντ.
Καθώς και συντομότερα ταξίδια 5, 6 ή 9 ημερών στο πλαίσιο του προγράμματος πτήσης-κρουαζιέρας της Γέφυρας της Ανταρκτικής. Μακρύτερα ταξίδια περιλαμβάνουν τη χερσόνησο της Ανταρκτικής, τα νησιά Νότια Σέτλαντ, τα νησιά Φόκλαντ, το νησί Ελέφαντα και τη Νότια Γεωργία.

Τα δύο δρομολόγια «Βαθιά Ανταρκτική» θα περάσουν 20 ημέρες εντοπίζοντας ένα μονοπάτι πέρα από τον Ανταρκτικό Κύκλο, προσπαθώντας να φτάσουν σε γεωγραφικό πλάτος 69 μοίρες νότια.

Επιπλέον, δύο μοναδικές πλεύσεις θα προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έκλειψη ηλίου στις 4 Δεκεμβρίου 2021, από την Ανταρκτική. Το μοναδικό μέρος στη Γη όπου μπορεί να προβληθεί στο σύνολό του.

IMG 1454

Ταξιδιώτες υψηλής στάθμης

Όπως τονίζει ο Σπύρος Αλμπέρτης, από την πλευρά του,  για τον κλάδο της κρουαζιέρας και ειδικά τη Silver Sea, που απευθύνεται σε υψηλής στάθμης επισκέπτες και βέβαια για την Ελλάδα, τέτοιου είδους κρουαζιέρες είναι αυτές που τώρα δίνουν τη μεγάλη υπεραξία, χωρίς μάλιστα την απαίτηση φαραωνικών υποδομών.

Κουβεντιάζοντας μάλιστα μαζί του στο φόντο της σκάλας επιβίβασης στο Silver Spirit και θέτοντας το ζήτημα των λιμενικών εγκαταστάσεων εν Ελλάδι μας, σημειώνει ότι για τις εδώ θαλασσες τέτοια πλοία, μεσαίου μεγέθους, δε χρειάζονται μεγάλες γέφυρες ούτε ειδικούς ντόκους. 

Μάλιστα επειδή “πουλούν” την εμπειρία με τα φουσκωτά και τις μοναδικές εκδρομές, έχουν τη δυνατότητα να “πεφτουν” σε λιμάνια και προορισμούς με μικρότερες εγκαταστάσεις.”Τα μεγάλα πλοία σήμερα δεν είναι γεμάτα. Τη βιομηχανία μας σήμερα στηρίζουν τα expedition trips. Τα πλοία αυτά και τα ταξίδια αυτά είναι τα πλέον δημοφιλή” σημειώνει υπενθυμίζοντας ότι η μέση δαπάνη του πελάτη της Silver Sea στην Ελλάδα είναι πάνω από 250 ευρώ όταν στις πιο μαζικές κρουαζιέρες η μέση per capita δαπάνη κυμαίνεται από 60- 100 ευρώ.

Η Silversea

Μέρος του Royal Caribbean Group, η Silversea Cruises αναγνωρίζεται ως καινοτόμος στη βιομηχανία κρουαζιέρας υπερπολυτελείας, προσφέροντας στους επισκέπτες παροχές μεγάλων πλοίων στα οικεία σκάφη της. Silver Wind, Silver Shadow, Silver Whisper, Silver Spirit, Silver Muse and Silver Moon, όλα σχεδιασμένα για να προσφέρουν μια ατμόσφαιρα ευελιξίας και περιστασιακής κομψότητας.

Με τη συμπερίληψη των αποστολών Silver Origin, Silver Explorer και Silver Cloud, τα δρομολόγια της Silversea περιλαμβάνουν και τις επτά ηπείρους και διαθέτουν παγκόσμιες πολυτελείς κρουαζιέρες στη Μεσόγειο, την Καραϊβική, τα Γκαλαπάγκος, και τις δύο Πολικές Περιφέρειες, και εκατοντάδες συναρπαστικούς προορισμούς ενδιάμεσα.Η Silversea αναμένει επίσης την ένταξη στο πρόγραμμά της τριών νέων υπερπολυτελών πλοίων. Το Silver Dawn και δύο πλοία κλάσης Evolution.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.