ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λονγκ Μπιτς: Εγκρίνει ψήφισμα για τη ναυτιλία με μηδενικές εκπομπές

18:57 - 29 Ιουν 2022 | Ναυτιλία
Λονγκ Μπιτς: Εγκρίνει ψήφισμα για τη ναυτιλία με μηδενικές εκπομπές
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Λονγκ Μπιτς ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση Ship It Zero 6-0. Αυτό το ψήφισμα ενώνει τα λιμάνια του κόλπου San Pedro στη δέσμευσή τους για την επίτευξη του πράσινου μέλλοντος της ναυτιλίας με μηδενικές εκπομπές έως το 2030.

Το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς στοχεύει να δημιουργήσει «πιο πράσινους» διεθνείς θαλάσσιους διαδρόμους, από τη Σαγκάη προς το Λος Άντζελες και το Λονγκ Μπιτς.

«Ως κόμβος για το διεθνές εμπόριο, το Long Beach και οι κάτοικοί του αντιμετωπίζουν σημαντικές επιπτώσεις από τους ρύπους των φορτηγών πλοίων», δήλωσε ο Al Austin II, Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Long Beach, Περιφέρεια 8.

Το ψήφισμα ζητά επίσης υποστήριξη για νομοθετική ή διοικητική δράση για την επιτάχυνση της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές της ναυτιλιακής βιομηχανίας και τη δημιουργία ναυτιλιακών διαδρόμων μηδενικών εκπομπών.

«Αυτό που συμβαίνει στη θάλασσα δύσκολα λαμβάνει την προσοχή που χρειάζεται, αλλά καθημερινά από το κέντρο του Λονγκ Μπιτς βλέπουμε την καφέ ομίχλη να απλώνεται πάνω από τον ωκεανό από πλοία που καίνε βαρύ πετρέλαιο στη θάλασσα και ντίζελ στις ανοιχτές ακτές. Η σημερινή ψήφιση του ψηφίσματος Ship It Zero είναι win-win-win», δήλωσε η Cindy Allen, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Long Beach, District 2.

«Μια νίκη για τους κατοίκους του Λονγκ Μπιτς, μια νίκη για το κλίμα μας και μια νίκη για τον πλανήτη. Χρειαζόμαστε μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες να οδηγήσουν σε ένα καθαρότερο μέλλον και να αποστείλουν τα προϊόντα τους χρησιμοποιώντας μόνο τις καλύτερες διαθέσιμες τεχνολογίες», συνέχισε.

Η ρύπανση από τη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία των ωκεανών αυξάνεται και αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 17% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050 χωρίς έκτακτα μέτρα, σύμφωνα με δήλωση, ενώ οι κοινότητες που γειτνιάζουν με το λιμάνι του Λος Άντζελες και το Λονγκ Μπιτς έχουν έως οκτώ χρόνια χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής από τον μέσο όρο του Λος Άντζελες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.