ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργία ιδιοκτητών οχημάτων πλήττει τη ροή φορτίου στη νότια Ινδία

17:27 - 07 Ιουλ 2022 | Ναυτιλία
Απεργία ιδιοκτητών οχημάτων πλήττει τη ροή φορτίου στη νότια Ινδία
Οι θαλάσσιοι μεταφορείς και οι εμπορικοί φορείς που χρησιμοποιούν τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων μέσα και γύρω από τον νότιο διάδρομο Chennai της Ινδίας αντιμετωπίζουν σοβαρές καθυστερήσεις φορτίου λόγω απεργίας ρυμουλκούμενου που ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου.

Περίπου 4.000 ιδιοκτήτες οχημάτων –που ασχολούνται με τη μεταφορά εμπορευμάτων εντός της πόλης (σταθμός εμπορευματοκιβωτίων, CFS)– απαιτούν αναθεώρηση των τελών ενοικίασης. Η απεργία καλύπτει τερματικούς σταθμούς στα λιμάνια Chennai, Ennore και Kattupalli που ανήκει στον Όμιλο Adani.

Οι ιδιοκτήτες τρέιλερ ζητούν τώρα 77 $ για μετακίνηση κοντέινερ 20 ποδιών και 154 $ για μετακίνηση κοντέινερ 40 ποδιών, από 43 $ και 86 $, αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες CFS λένε ότι οι τιμές των τρέιλερ είναι ήδη υψηλές και μια απότομη αναθεώρηση δεν θα γινόταν αποδεκτή από τους πελάτες τους.

Οι συνομιλίες απέτυχαν να ξεπεράσουν το αδιέξοδο και τα ενδιαφερόμενα μέρη αναμένεται να συναντηθούν ξανά 7 Ιουλίου για έναν ακόμη γύρο διαπραγματεύσεων.

Η διαταραχή έχει ήδη οδηγήσει σε συσσώρευση εμπορευματοκιβωτίων εισαγωγής και σε ορισμένα φορτία εξαγωγής λείπουν τα δρομολόγια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος του φορτίου εξαγωγής-εισαγωγής μεταφέρεται μέσω του λιμένα Κολόμπο της Σρι Λάνκα. Ακόμη και αυτός ο τρόπος μεταφόρτωσης αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις λόγω της οικονομικής/πολιτικής κρίσης που μαστίζει τη Σρι Λάνκα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.