ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διώρυγα του Σουέζ: Η Maersk επενδύει 500 εκατομμύρια δολάρια

14:14 - 20 Αυγ 2022 | Ναυτιλία
Διώρυγα του Σουέζ: Η Maersk επενδύει 500 εκατομμύρια δολάρια
Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ ανακοίνωσε ότι η δανική ναυτιλιακή εταιρεία Maersk συμφώνησε να επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του καναλιού στο East Port Said.

Τα κεφάλαια θα διατεθούν για μια νέα θέση ελλιμενισμού 1.000 μέτρων, ένα μέρος όπου τα πλοία μπορούν να μείνουν όταν αγκυροβολούν, που θα διαθέτει 30 γερανούς και θα έχει ηλεκτρικές υπηρεσίες. Υπέγραψαν επίσης συμφωνία για την αύξηση των τελών διέλευσης στο λιμάνι και την καθιέρωση του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων «πράσινο» έως το 2030, σύμφωνα με δήλωση της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ.

Το East Port Said βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα στο τέλος της διώρυγας του Σουέζ και είναι επίσης η τοποθεσία μιας βιομηχανικής περιοχής.

Η επένδυση είναι μέρος των προσπαθειών της Αιγύπτου για περαιτέρω ανάπτυξη της Διώρυγας του Σουέζ, μέσω της οποίας διέρχεται περίπου το 12% του παγκόσμιου εμπορίου. Όσον αφορά το περιβάλλον, στα τέλη του περασμένου έτους, η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ ανακοίνωσε ένα σχέδιο για τη μετατροπή της πλωτής οδού σε «πράσινο κανάλι» χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Αίγυπτος εργάζεται για να βελτιώσει το περιβαλλοντικό της ιστορικό και επενδύει σε πράσινα έργα. Για το σκοπό αυτό, η χώρα έλαβε ηλιακά πάνελ από την Κίνα πρόσφατα ενόψει της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στο Sharm el-Sheikh τον Νοέμβριο. Τον Ιούνιο, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία υπέγραψαν επενδυτική συμφωνία σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα το πράσινο υδρογόνο.

Η Αίγυπτος αύξησε ήδη τα τέλη διέλευσης για το κανάλι τον Απρίλιο για να αντισταθμίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος έχει βλάψει τον τουρισμό, τις προμήθειες σιτηρών, τις τιμές των καυσίμων και άλλες περιοχές στην Αίγυπτο.

Πριν από τη ρωσική εισβολή, πολλοί Ρώσοι και Ουκρανοί επισκέφτηκαν τα θέρετρα της Αιγύπτου στην Ερυθρά Θάλασσα. Η Ρωσία και η Ουκρανία παρείχαν επίσης στην Αίγυπτο το μεγαλύτερο μέρος του σιταριού της. Οι διαταραχές της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού που προέκυψαν από τον πόλεμο οδήγησαν επίσης σε αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων και του πληθωρισμού στην Αίγυπτο, όπως και αλλού στη Μέση Ανατολή.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.