ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το λιμάνι του Γκέτεμποργκ σχεδιάζει τον πρώτο κόμβο ηλεκτρομεθανόλης στην Ευρώπη

11:12 - 13 Σεπ 2022 | Ναυτιλία
Το λιμάνι του Γκέτεμποργκ σχεδιάζει τον πρώτο κόμβο ηλεκτρομεθανόλης στην Ευρώπη
Η Λιμενική Αρχή του Γκέτεμποργκ συνεργάζεται με τις Stena Line, DFDS, Ørsted και Liquid Wind για τη δημιουργία του πρώτου κόμβου ηλεκτρομεθανόλης (e-fuels) στην Ευρώπη με προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας το 2025.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εταιρειών που έχουν δεσμευτεί για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της ναυτιλιακής βιομηχανίας που ευθυγραμμίζουν τις πράσινες ατζέντες τους προς έναν κοινό στόχο που λειτουργεί υπέρ όλων των εμπλεκομένων», δήλωσε ο Elvir Dzanic, Διευθύνων Σύμβουλος της Λιμενικής Αρχής του Γκέτεμποργκ.

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής μεθανόλης της Liquid Wind και της Ørsted, FlagshipONE, βρίσκονται σε τελικό στάδιο ανάπτυξης και πλησιάζουν σε τελική επενδυτική απόφαση. Θα είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση ηλεκτρονικών καυσίμων στον κόσμο, που θα παράγει 50.000 τόνους μεθανόλης ετησίως.

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Λιμενική Αρχή του Γκέτεμποργκ δημοσίευσε γενικούς κανονισμούς λειτουργίας μεθανόλης για ανεφοδιασμό από πλοίο σε πλοίο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.