ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα λιμάνια στην ακτογραμμή της Φλόριντα προετοιμάζονται για τροπική καταιγίδα

07:53 - 27 Σεπ 2022 | Ναυτιλία
Τα λιμάνια στην ακτογραμμή της Φλόριντα προετοιμάζονται για τροπική καταιγίδα
Τα λιμάνια σε όλη τη Φλόριντα προετοιμάζονται για την προσέγγιση της τροπικής καταιγίδας Ian, η οποία αναμένεται να καμπυλωθεί προς τα βόρεια και να φτάσει στην ξηρά στην ακτογραμμή του Κόλπου της πολιτείας την Πέμπτη.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων προβλέπει ότι θα γίνει ένας μεγάλος τυφώνας πάνω από τα νερά του ανατολικού Κόλπου του Μεξικού, αν και η διάτμηση του ανέμου μπορεί να υποβαθμίσει την έντασή του πριν φτάσει στη Φλόριντα. 

Η αβεβαιότητα σχετικά με την πορεία και την ένταση του Ίαν είναι υψηλότερη από το συνηθισμένο, προειδοποιεί το Κέντρο Τυφώνων, και η καταιγίδα θα μπορούσε να επηρεάσει ένα ευρύ τμήμα της ακτογραμμής. 

Ο καπετάνιος του λιμανιού για τον τομέα της Αγίας Πετρούπολης έχει ρυθμίσει το Port Condition X-Ray εν αναμονή ισχυρών ανέμων εντός 48 ωρών. Η προειδοποίηση καλύπτει τα λιμάνια της Τάμπα, της Αγίας Πετρούπολης, του Manatee και του Ft. Myers, και απαιτεί τα μεγάλα εμπορικά πλοία να προετοιμαστούν για την αναχώρηση ή να λάβουν άδεια από το Λιμενικό Σώμα για να παραμείνουν στο λιμάνι.

Επίσης το Μαϊάμι έχει εκδώσει παρόμοια προειδοποίηση, επιβάλλοντας μειωμένα ύψη για στοιβάξεις εμπορευματοκιβωτίων και απαιτώντας από μεγάλα εμπορικά πλοία να προετοιμαστούν για την αναχώρηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.