ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινούν απεργίες στα λιμάνια της Νότιας Αφρικής

13:52 - 07 Οκτ 2022 | Ναυτιλία
Ξεκινούν απεργίες στα λιμάνια της Νότιας Αφρικής
Εργαζόμενοι στην κρατική εταιρεία logistics Transnet της Νότιας Αφρικής ειδοποίησαν την πρόθεσή τους να απεργήσουν, κάτι που θα μπορούσε να παραλύσει τις επιχειρήσεις στα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Το United National Transport Union (UNTU), το οποίο είναι το μεγαλύτερο εργατικό σωματείο της Transnet, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοί του θα ξεκινήσουν άμεσα απεργιακή δράση. Το άλλο συνδικάτο στο Transnet, το South African Transport and Allied Workers Union (SATAWU), δήλωσε επίσης ότι θα συμμετάσχει στην απεργία από τη Δευτέρα και εκτός από λιμάνια θα επηρεαστούν και οι σιδηρόδρομοι.

Και τα δύο συνδικάτα διαμαρτύρονται ότι η προσφορά της Transnet για αύξηση μισθού κατά 1,5% δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματά τους. Η UNTU και η SATAWU ήθελαν αυξήσεις από 12 έως 13,5 τοις εκατό με ισχύ από τον Οκτώβριο. «Η Transnet πρέπει να ανταποκριθεί σε μια προσφορά αύξησης μισθού που να ευθυγραμμίζεται με το αυξημένο κόστος διαβίωσης, το κόστος στέγασης, τα ιατρικά έξοδα και φυσικά τον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) που τρέχει επί του παρόντος στο 7,6 τοις εκατό», έγραψε η UNTU σε δήλωση. Σε υπεράσπιση, η Transnet απάντησε ότι οποιαδήποτε αύξηση πέρα ​​από την προσφορά μισθού που έκανε δεν θα ήταν βιώσιμη.

Η Transnet επιθυμεί η Επιτροπή Συνδιαλλαγής, Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (CCMA), μια κρατική υπηρεσία, να παρέμβει στη διαμεσολάβηση της εργατικής διαφοράς με τα συνδικάτα.

Τα τελευταία χρόνια, η Transnet αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις χωρητικότητας στις λειτουργίες της υποδομής πολυτροπικών μεταφορών της. Πρόσφατα, ένας σημαντικός εξαγωγέας άνθρακα της Νότιας Αφρικής εκτόξευσε την Transnet σε μια κακώς συντηρημένη γραμμή εξαγωγής που συνδέει τον σημαντικό τερματικό σταθμό χύδην ξηρού φορτίου της χώρας στο Richards Bay.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.