ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ύποπτο» βραχυκύκλωμα σε φορτηγό πλοίο στη Σουραμπάγια

18:09 - 14 Οκτ 2022 | Ναυτιλία
«Ύποπτο» βραχυκύκλωμα σε φορτηγό πλοίο στη Σουραμπάγια
Ένα πλοίο γενικού φορτίου έπιασε φωτιά τη στιγμή που έπλεε προς το λιμάνι Tanjung Perak στη Surabaya της Ινδονησίας, στις 13 Οκτωβρίου.

Το πλοίο LIT Enterprise κατασκευής 2002, με χωρητικότητα 274 TEU εμπορευματοκιβωτίων, δραστηριοποιείται στις ακτοπλοϊκές μεταφορές σε όλη την Ινδονησία. Ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία PT Samudera Lintas Indonesia Timur και αγοράστηκε μεταχειρισμένο στα τέλη του 2015.

Το πλοίο μετέφερε 220 άδεια κοντέινερ και γεωργικά προϊόντα που φορτώθηκαν από το λιμάνι Atapupu στην ανατολική επαρχία Nusa Tenggara.

Ακριβώς τη στιγμή που το πλοίο επρόκειτο να δέσει στην προβλήτα Selatan, ο καπετάνιος του εντόπισε δόνηση από το μηχανοστάσιο γύρω στις 4.20 μ.μ. τοπική ώρα.

Ο εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας της Ανατολικής Ιάβας Iptu Guntur Panit Polair είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι καθώς το πλοίο ελλιμενιζόταν, φάνηκε καπνός να βγαίνει από το μηχανοστάσιο, προσθέτοντας ότι οι προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν βραχυκύκλωμα.

«Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στην κύρια κατασκευή του πλοίου», επεσήμανε.

Η φωτιά κατασβέστηκε σε λιγότερο από τρεις ώρες και κανείς δεν τραυματίστηκε. Το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένη στο Tanjung Perak, εν αναμονή της εκτίμησης των ζημιών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.