ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρέθηκε πτώμα σε κοντέινερ σε λιμάνι της Μαλαισίας

14:29 - 19 Οκτ 2022 | Ναυτιλία
Βρέθηκε πτώμα σε κοντέινερ σε λιμάνι της Μαλαισίας
Η αστυνομία της Μαλαισίας βρήκε ένα πτώμα σε ένα κοντέινερ στο λιμάνι Πενάνγκ, που εστάλη από το λιμάνι του Τσιταγκόνγκ, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το πτώμα σε αποσύνθεση, ενώ οι λιμενικοί μετέφεραν το κουτί σε αποθήκη.

Το εμπορευματοκιβώτιο στάλθηκε στο λιμάνι της Μαλαισίας από το BM Container Depot στο Chittagong όπου ξέσπασε πυρκαγιά στις 4 Ιουνίου και χημικές εκρήξεις σκότωσαν 49 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες. Ο τοπικός πράκτορας του πλοίου που μετέφερε το κοντέινερ, Swasdee Atlantic, το οποίο χειρίζεται η Sinokor Merchant Marine, είπε ότι η αστυνομία της Μαλαισίας ερευνά τώρα το θέμα.

Οι αξιωματούχοι της BM Depot είπαν ότι έστειλαν το κιβώτιο στο λιμάνι Chittagong μετά από έναν απαραίτητο έλεγχο στις 4 Οκτωβρίου και έφτασαν στο λιμάνι Penang στις 10 Οκτωβρίου. Σημείωσαν ότι μετά το περιστατικό πυρκαγιάς σε αποθήκη, χειρίζονται μόνο άδεια κοντέινερ και είναι πολύ προσεκτικοί στην πραγματοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας.

Ο Captain (retd) Mainul Ahsan Khan, εκτελεστικός διευθυντής της BM Container Depot, είπε ότι πριν στείλει το άδειο κοντέινερ στο λιμάνι, τραβήχτηκαν φωτογραφίες και βίντεο που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο.

Ο Moinul Haque Chowdhury, διευθύνων σύμβουλος της Globe Link Associates, ο τοπικός πράκτορας της Sinokor Merchant Marine, είπε ότι ενημερώθηκαν από τη Sinokor για το περιστατικό. Σημείωσε ότι η αστυνομία της Μαλαισίας ερευνά το θέμα. Ο εκπρόσωπος του λιμανιού του Chittagong, Omar Faruk είπε ότι η λιμενική αρχή ελέγχει επίσης πώς συνέβη το περιστατικό.

Στο παρελθόν, αρκετά παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στο λιμάνι Chittagong. Το 2017, ο Babul Tripura, ένας εργαζόμενος σε μια αποθήκη εμπορευματοκιβωτίων διασώθηκε από ένα κοντέινερ στο λιμάνι που υποτίθεται ότι θα πήγαινε στη Σιγκαπούρη.

Επίσης, το 2011, βρέθηκε το νεκρό σώμα ενός εργάτη και ένας άλλος ζωντανός εργάτης διασώθηκε από ένα κοντέινερ στο λιμάνι της Σιγκαπούρης που μεταφέρθηκε από το λιμάνι Chittagong.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.