ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ψίθυροι» για παραχώρηση ποσοστού του λιμανιού του Αμβούργου στην COSCO

13:59 - 25 Οκτ 2022 | Ναυτιλία
«Ψίθυροι» για παραχώρηση ποσοστού του λιμανιού του Αμβούργου στην COSCO
Σε έντονες διεργασίες βρίσκεται ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός, αναφορικά με το εάν θα παραχωρηθούν τελικά ποσοστά από το λιμάνι του Αμβούργου στον κινέζικο κολοσσό της COSCO.

Υπενθυμίζεται ότι η COSCO την περσινή χρονιά είχε ζητήσει να αποκτήσει ποσοστό 35% σε έναν από τους τρεις τερματικούς σταθμούς της εταιρίας logistics HHLA στο μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας, ωστόσο οι διαφωνίες είναι έντονες με την Κομισιόν μάλιστα πριν από λίγες μέρες να ασκεί βέτο σε αυτή την κίνηση.

Ωστόσο νέες πληροφορίες αναφέρουν πως η σκέψη είναι να επιτρέψουν στην κινεζική Cosco να αποκτήσει μικρότερο ποσοστό σε τερματικό σταθμό του λιμανιού του Αμβούργου σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, ύψους 24,9%.

Oι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι τα γερμανικά υπουργεία Οικονομίας και Εξωτερικών συμβουλεύουν να μην προχωρήσει η συμφωνία, ακόμα και με τους τροποποιημένους όρους.

Η απόφαση που θα πάρει ο γερμανικός συνασπισμός επί του ζητήματος θεωρείται μέτρο αναφοράς για το πόσο μακριά είναι διατεθειμένη να φθάσει η Γερμανία σε ό,τι αφορά τη σκλήρυνση της στάσης προς την Κίνα, τον κορυφαίο εμπορικό της εταίρο, λόγω των ανησυχιών ότι είναι υπερβολικά εξαρτημένη από τη χώρα.

Οι πηγές δήλωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί. Η είδηση έγινε γνωστή μία εβδομάδα πριν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κίνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:05 - 25 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.