ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειωμένος κατακόρυφα ο αριθμός αγοραπωλησιών για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Κύριο

09:43 - 14 Νοε 2022 | Ναυτιλία
Μειωμένος κατακόρυφα ο αριθμός αγοραπωλησιών για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
Το 2022 μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί συνολικά 292 πωλήσεις πλοίων Container, με την πλειονότητα αυτών των συναλλαγών να πραγματοποιούνται το πρώτο εξάμηνο του έτους. Τον Οκτώβριο αναφέρθηκαν μόλις εννέα πωλήσεις πλοίων Container, σε σύγκριση με 47 τον Ιανουάριο, σημειώνοντας μείωση 81%.

Από τις πωλήσεις που καταγράφηκαν, τέσσερις πήγαν στον Έλληνα αγοραστή Contships και τέσσερις στον Ελβετό MSC, συμπεριλαμβανομένου του πλοίου Panamax Zim Genova (χωρητικότητας 4.253 TEU, που ναυπηγήθηκε τον Απρίλιο 2007, Dalian) που πωλήθηκε για 45 εκατ. USD.

Οι αξίες για τα σύγχρονα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν μειωθεί σε όλους τους υποτομείς. Σύμφωνα με στοιχεία αναλύσεων από VesselsValue, η αξία για ένα πλοίο New Panamax πέντε ετών είναι επί του παρόντος στα 107,25 εκατ. USD, παρόλο που αυτή είναι μια πτώση 39,5% από την αρχή του έτους, οι τιμές εξακολουθούν να είναι σε απίστευτα υψηλά επίπεδα.

Οι αξίες έχουν σημειώσει μείωση καθώς και τα κέρδη έχουν πάρει πτωτική τροχιά.

Οι τιμές ενός έτους Timecharter (TC) - χρονοναυλώσεων για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεγέθους Post Panamax είναι επί του παρόντος στα 69.000 USD/ημέρα. Αν και τα τωρινά επίπεδα είναι πολύ πάνω από τους ιστορικούς μέσους όρους, πρόκειται για πτώση 54% από το υψηλό ρεκόρ των 148.500 USD/ημέρα από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.