ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H συμφωνία για αυξήσεις που τερμάτισε τις απεργίες στο Λίβερπουλ

14:35 - 15 Νοε 2022 | Ναυτιλία
H συμφωνία για αυξήσεις που τερμάτισε τις απεργίες στο Λίβερπουλ
Οι απεργίες στο λιμάνι του Λίβερπουλ τερματίστηκαν μετά την συμφωνία αμοιβών των Peel Ports και Unite.

Η νέα συμφωνία, σύμφωνα με την Peel Ports περιλαμβάνει αυξήσεις 9% στο βασικό μισθό, ενώ η Unite ανακοίνωσε πως φτάνει και σε διψήφια ποσοστά ανάλογα με τον τύπο εργασίας, τις υπερωρίες και τις νυχτερινές βάρδιες.

Έγινε έτσι αποδεκτή σε ψηφοφορία από περίπου 600 μέλη της Unite στις 10 Νοεμβρίου.

Το σωματείο είπε ότι τα μέλη του θα επιστρέψουν στις κανονικές εργατικές υποχρεώσεις, φέρνοντας στο τέλος τη συνεχιζόμενη, κλιμακούμενη εργατική δράση που ξεκίνησε στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η Peel ports ανέφερε ότι η συμφωνία αμοιβών περιλαμβάνει ενίσχυση των επιδομάτων νυχτερινής βάρδιας και νέα δομή αμοιβών.

Σηματοδοτώντας ένα τέλος στον πόλεμο λέξεων μεταξύ των μερών σχετικά με τη διαφωνία για τις αμοιβές,  ο Chief Operating Officer της Peel Ports, David Huck, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που κλείσαμε τη συμφωνία αμοιβών με την Unite και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε».

Η γενική γραμματέας του Unite, Σάρον Γκράχαμ, δήλωσε: «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική νίκη για τα μέλη της Unite στις αποβάθρες του Λίβερπουλ. Η αποφασιστικότητα των μελών μας και η στρατηγική απεργιών της Unite ανάγκασαν την εταιρεία να δει νόημα και να κάνει το σωστό. Μην κάνετε λάθος – Η Unite θα συνεχίσει να παλεύει για δουλειές, μισθούς και συνθήκες και θα υπερασπιστεί τους εργαζομένους».

Ο αξιωματικός του Unite National Bobby Morton δήλωσε: «Η σκληρή δουλειά και η αλληλεγγύη των μελών και των εκπροσώπων μας στο Peel Ports, σε συνδυασμό με τις στρατηγικές τακτικές της ένωσης, απέδωσαν καρπούς. Αυτή η νίκη είναι άλλη μια υπενθύμιση του γιατί όσοι θέλουν να βελτιώσουν τις αμοιβές και την επαγγελματική τους ζωή πρέπει να ενταχθούν στο Unite και να γίνουν μέρος του αγώνα για μια καλύτερη συμφωνία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.