ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκρηξη σε ελληνικό πλοίο υποστήριξης στη Γαλλία

09:40 - 21 Νοε 2022 | Ναυτιλία
Έκρηξη σε ελληνικό πλοίο υποστήριξης στη Γαλλία
Δύο μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν σε έκρηξη στο υπό ελληνική σημαία πλοίο υποστήριξης ανοικτής θάλασσας Athena στη Χάβρη της Γαλλίας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δύο άτομα νοσηλεύτηκαν μετά από εγκαύματα στο χέρι ως αποτέλεσμα έκρηξης αεροσυμπιεστή κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης δοκιμής. Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη γύρω στις 21.30 τοπική ώρα, ενώ το σκάφος με 50 άτομα πλήρωμα ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι. Μετά την έκρηξη δεν ακολούθησε πυρκαγιά στο πλοίο και το υπόλοιπο πλήρωμα εκκενώθηκε και αναφέρθηκε ασφαλές.

Το πλοίο μετέφερε εξοπλισμό για την κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου. Το Equasis και το VesselsValue αναφέρουν ότι το σκάφος ανήκει στον Asso. Η εταιρεία με έδρα την Ελλάδα αγόρασε το σκάφος υποστήριξης καταδύσεων κατασκευής 2013, παλαιότερα γνωστό ως SBM Installer , για 35 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα φέτος.

Σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης σκαφών MarineTraffic, το OSV που κατασκευάστηκε από το Keppel Singmarine εξακολουθεί να είναι αγκυροβολημένο στη Χάβρη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.