ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Γκέτεμποργκ συμμετέχει σε τρία έργα απανθρακοποίησης

20:26 - 25 Νοε 2022 | Ναυτιλία
Το Γκέτεμποργκ συμμετέχει σε τρία έργα απανθρακοποίησης
Τρία έργα στο λιμάνι του Γκέτεμποργκ για έναν πράσινο μετασχηματισμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας επιλέχθηκαν από τη σουηδική κυβέρνηση για να αποτελέσουν τη συμβολή της χώρας στη διεθνή πρωτοβουλία Green Shipping Challenge.

Η πρωτοβουλία ηγείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νορβηγία και ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP27 στο Sharm-el-Sheikh της Αιγύπτου.

Μετά το COP26 στη Γλασκώβη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την Πράσινη Ναυτιλιακή Πρόκληση, η οποία είναι να ενθαρρύνουν τις χώρες και άλλους φορείς να παρουσιάσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ώστε ο διεθνής ναυτιλιακός τομέας να συμβάλει στην επίτευξη των κλιματικών στόχων εώς το 2050.

"Είναι σημαντικό για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές να μειωθούν οι εκπομπές από τη ναυτιλία. Η σουηδική ναυτιλία είναι ήδη πολύ μπροστά στη μετάβαση και αυτή η πρωτοβουλία δίνει στις σουηδικές εταιρείες την ευκαιρία να ανταγωνιστούν και να συμβάλουν στην παγκόσμια μετάβαση", σχολίασε ο Σουηδός υπουργός υποδομών και στέγασης Andreas Carlson. Η Σουηδία έχει υποβάλει τρεις δεσμεύσεις για την τόνωση της μετάβασης στην πράσινη ναυτιλία. Όλα αυτά είναι συνεργασίες που αφορούν το λιμάνι του Γκέτεμποργκ.

Το πρώτο αφορά την ανάπτυξη ενός πράσινου διαδρόμου μεταξύ Σουηδίας και Βελγίου. Η δεύτερη είναι μια συνεργασία σε ολόκληρη τη βιομηχανία που θα κάνει το λιμάνι του Γκέτεμποργκ τον πρώτο κόμβο της Ευρώπης για πράσινα ηλεκτροκαύσιμα. Η τρίτη δέσμευση αφορά τη συνεργασία σε έναν πράσινο διάδρομο μεταξύ του λιμένα του Γκέτεμποργκ και του λιμένα του Ρότερνταμ στις Κάτω Χώρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.