ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Κατάρ πρωταθλητής στη διαχείριση χύδην υγρού φορτίου

19:41 - 30 Νοε 2022 | Ναυτιλία
Το Κατάρ πρωταθλητής στη διαχείριση χύδην υγρού φορτίου
Το Κατάρ έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής όσον αφορά τον χειρισμό υγρού χύδην φορτίου. Οι οικοδεσπότες του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA μπορεί να έχουν αποδειχθεί αργοί στα γήπεδα ποδοσφαίρου, αλλά όχι τόσο όταν πρόκειται για τη λιμενική διαχείριση του φορτίου δεξαμενοπλοίων.

Η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) 190 σελίδων Review of Maritime Transport 2022 , που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, μεταφέρει δεδομένα για τα πιο αποτελεσματικά λιμάνια όσον αφορά τη διαχείριση ξηρού χύδην φορτίου, εμπορευματοκιβώτια και δεξαμενόπλοια – δεδομένα που σπάνια δημοσιοποιούνται.

Όσον αφορά τον χειρισμό δεξαμενοπλοίων μεγέθους VLCC, το έθνος της Μέσης Ανατολής έχει την καλύτερη απόδοση λιμένων στον κόσμο για χύδην υγρό φορτίο με σχεδόν 260 τόνους ανά λεπτό.

Για χύδην ξηρό φορτίο, οι ταχύτεροι χρόνοι φόρτωσης καταγράφονται για τη Βραζιλία, με σχεδόν 78 τόνους φορτίου ανά λεπτό, ακολουθούμενη από την Αυστραλία με 71 τόνους ανά λεπτό.

Για τα εμπορευματοκιβώτια, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε νωρίτερα μέσα στο έτος από την Παγκόσμια Τράπεζα και την S&P Global Market Intelligence έδειξε ότι το λιμάνι King Abdullah της Σαουδικής Αραβίας είναι το πιο αποτελεσματικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εις βάθος έκθεση της UNCTAD καλύπτει επίσης το θαλάσσιο εμπόριο, τον παγκόσμιο στόλο, τους ναύλους, την κυκλοφορία λιμένων, τις θαλάσσιες επιδόσεις και το νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.