ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Λος Άντζελες επενδύει σε φορτηγά με μηδενικές εκπομπές ρύπων

12:17 - 22 Δεκ 2022 | Ναυτιλία
Το Λος Άντζελες επενδύει σε φορτηγά με μηδενικές εκπομπές ρύπων
Το λιμάνι του Λος Άντζελες έχει επενδύσει συνολικά 6 εκ. $ ΗΠΑ σε δύο εταιρείες φορτηγών και τους συνεργάτες τους κατασκευαστές φορτηγών για να επιταχύνουν τη μετάβαση σε μηδενικές εκπομπών ρύμπων.

Οι επιχορηγήσεις του λιμανιού στις επιχειρήσεις πρόκειται να καλύψουν το κόστος για 22 μοντέλα χωρίς εκπομπές ρύπων.

«Η ανάπτυξη φορτηγών μηδενικών εκπομπών είναι κρίσιμης σημασίας για την υγεία των κατοίκων που ζουν και εργάζονται γύρω από τα λιμάνια», σχολίασε ο Tim McOsker, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της 15ης Περιφέρειας του Λος Άντζελες.

«Αυτό είναι μόνο ένα από τα κίνητρα που προσφέρουμε για να επιταχύνουμε την τεχνολογία μηδενικών εκπομπών και να προωθήσουμε τις επενδύσεις των ενδιαφερόμενων μερών», σχολίασε ο εκτελεστικός διευθυντής του Port of Los Angeles, Gene Seroka.

Σύμφωνα με το λιμάνι της Καλιφόρνια, δύο αδειοδοτημένες εταιρείες μεταφοράς αυτοκινήτων στην περιοχή του Λος Άντζελες, η MLI Leasing με έδρα την Gardena και η Performance Team με έδρα το El Segundo, θα λάβουν 3 εκ. $ η καθεμία – η μέγιστη χρηματοδότηση ανά εταιρεία μεταφοράς φορτηγών που είναι διαθέσιμη στο πλαίσιο του προγράμματος Pilot Truck του Λιμένα με μηδενικές εκπομπές .

Επιπλέον, κάθε μεταφορέας έχει συνεργαστεί με έναν κατασκευαστή εξοπλισμού για να πληροί τις προϋποθέσεις για το κίνητρο. Η MLI συνεργάζεται με την Peterbilt και επενδύει περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή και την ανάπτυξη 12 φορτηγών μηδενικών εκπομπών. Επιπλέον, η ομάδα Performance της Maersk συνεργάζεται με τη Volvo και επενδύει περισσότερα από 5,6 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή και την ανάπτυξη 10 φορτηγών μηδενικών εκπομπών.

Και τα 22 θα είναι ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο επόμενο έτος. Κάθε όχημα πρέπει να πραγματοποιεί τουλάχιστον 50 δρομολόγια ετησίως στους τερματικούς σταθμούς του Port of Los Angeles.

Αναμένεται ότι το λιμάνι θα συγκεντρώσει 45 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέσα στους πρώτους 12 μήνες και κάθε επόμενο έτος με βάση το τρέχον επιτόκιο.

Όλα τα έσοδα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την παροχή κινήτρων που επιταχύνουν την ανάπτυξη των φορτηγών μηδενικών εκπομπών που εξυπηρετούν τα λιμάνια του κόλπου San Pedro. Για τα πρώτα τρία χρόνια, το λιμάνι έχει δώσει προτεραιότητα στη δαπάνη των χρημάτων για την υποστήριξη υποδομών τροφοδοσίας ηλεκτρικής και καθαρής ενέργειας, προηγμένες τεχνολογίες φορτηγών και καινοτόμα φορτηγά μηδενικών εκπομπών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.