ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινδονησία: Προληπτικά μέτρα στα λιμάνια για πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα

10:21 - 12 Ιαν 2023 | Ναυτιλία
Ινδονησία: Προληπτικά μέτρα στα λιμάνια για πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα
Ο σημαντικός φορέας εκμετάλλευσης λιμένων και τερματικών σταθμών στην Ινδονησία, η Pelindo ανακοίνωσε προληπτικά μέτρα για να διασφαλίσει την κανονική λειτουργία των τερματικών σταθμών της μετά τις προβλέψεις για πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο κύριος διευθυντής της Pelindo, Arif Suhartono, δήλωσε ότι τα προληπτικά μέτρα για την πιθανότητα ακραίων καιρικών φαινομένων έχουν εφαρμοστεί στους τερματικούς σταθμούς επιβατών, εμπορευματοκιβωτίων και μη εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, η Pelindo III, η οποία λειτουργεί 15 τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στη χώρα, περιορίζει τη στοίβαξη εμπορευματοκιβωτίων ως προφύλαξη έναντι των ισχυρών ανέμων εν μέσω της περιόδου των μουσώνων της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με πηγές του Container News , κανονικά, έως και έξι κοντέινερ μπορούν να στοιβάζονται κάθετα, αλλά τα προσωρινά όρια περιορίζουν τη στοίβαξη σε τέσσερα κοντέινερ. Για λόγους ασφαλείας, η στοίβαξη των εμπορευματοκιβωτίων θα ανασταλεί όταν η ταχύτητα του ανέμου φτάσει τα 20 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Εσωτερικά, η Pelindo απηύθυνε έκκληση στους διαχειριστές τερματικών σταθμών σχετικά με προειδοποιήσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα και τους πιθανούς κινδύνους.

«Αυτή τη στιγμή εφαρμόζουμε την κατάσταση Alert 1 και εάν προκύψει επικίνδυνη ακραία καιρική κατάσταση, οι επιχειρησιακές δραστηριότητες θα ανασταλούν προσωρινά για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αξιωματικών μας στο πεδίο, καθώς και των συνεργατών και των χρηστών υπηρεσιών που βρίσκονται στο περιβάλλον του λιμανιού», επεσήμανε ο Arif Suhartono.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, η παρουσία ακραίων καιρικών φαινομένων μπορεί επίσης να προκαλέσει πλημμύρες ή ληστείες στις ακτές. Από αυτή την άποψη, η Pelindo είπε ότι έχει ελέγχει τακτικά την παροχή αντλιών νερού, καθώς και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και εφεδρικών γεννητριών σε διάφορα σημεία στην περιοχή του λιμανιού που συχνά πλήττονται από παλιρροϊκές πλημμύρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.