ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό πλοίο του κόσμου με υποβοήθηση αιολικής ενέργειας

09:42 - 16 Ιαν 2023 | Ναυτιλία
Το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό πλοίο του κόσμου με υποβοήθηση αιολικής ενέργειας
Η Orient Express, μέρος του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Accor με έδρα το Παρίσι, παρουσίασε το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό πλοίο στον κόσμο με υποβοήθηση αιολικής ενέργειας που θα λειτουργεί επίσης με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Το έργο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ναυπηγική εταιρεία Chantiers de l'Atlantique και με τη διαβούλευση της Hetland Maritime. Η εταιρεία σχεδιασμού Stirling Design International είναι υπεύθυνη για την εξωτερική αρχιτεκτονική του πλοίου. 

Το Orient Express Silenseas, ένα ιστιοφόρο μήκους 220 μέτρων, θα πλεύσει με το SolidSail, ένα σύστημα που αναπτύχθηκε από την Chantiers de l'Atlantique. Τρία άκαμπτα πανιά επιφάνειας 1.500 μέτρων θα ανυψωθούν σε μια εξέδρα balestron, με τρεις ανακλινόμενους ιστούς που φτάνουν σε ύψος άνω των 100 μέτρων. 

Πρόσφατα, το ναυπηγείο Saint Nazzaire ολοκλήρωσε την κατασκευή του πρώτου του ιστού από ανθρακονήματα μαζί με τους εταίρους του έργου Lorima, Multiplast, Avel Robotics, CDK Technologies και SMM.

Η φόρμουλα υβριδικής πρόωσης του πλοίου θα συνδυάζει την αιολική ισχύ με έναν κινητήρα που λειτουργεί με LNG. Το πλοίο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει 120 επιβάτες, έχει προγραμματιστεί να αποπλεύσει το 2026.

Το σύνολο του έργου θα χρηματοδοτηθεί έως και 70-80% από εμπορικές τράπεζες, με το υπόλοιπο να παρέχεται από κοινοπραξία μετοχικών εταίρων στην οποία η Accor θα έχει μειοψηφικό μερίδιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.