ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Ο σχεδιασμός για τις παραχωρήσεις σε λιμάνια και μαρίνες

15:36 - 28 Ιαν 2023 | Ναυτιλία
Σταϊκούρας: Ο σχεδιασμός για τις παραχωρήσεις σε λιμάνια και μαρίνες
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο σημερινό (28/1) 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στον προγραμματισμό αξιοποίησης λιμανιών και μαρινών, απαριθμώντας τόσο ολοκληρωμένα deals, όσο και επερχόμενες συμφωνίες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως η κυβέρνηση αυτό το διάστημα:

• Ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία, με την ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή, για τους λιμένες Καβάλας και Ηγουμενίτσας, προχωράμε την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου για τον λιμένα Ηρακλείου και αναμένεται η εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τον λιμένα Βόλου.
• Ολοκληρώσαμε την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου, προχωράμε την παραχώρηση των τουριστικών λιμένων Πύλου και Αργοστολίου, καθώς και τη δημιουργία νέας μαρίνας στην Κέρκυρα.
 
• Αξιοποιούμε εκτάσεις και ακίνητα του Δημοσίου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, όπως είναι οι Γούρνες στον Νομό Ηρακλείου, το Golf – Βόρειο Αφάντου στη Ρόδο και το ακίνητο στην Ηρακλείτσα Καβάλας.
 
• Προχωράμε στην ανάδειξη και αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου της χώρας, έχοντας ολοκληρώσει τη μεταβίβαση του «Ξενία» και των ιαματικών πηγών στα Λουτρά Κύθνου, την ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή για τη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων, και προχωράμε τις διαδικασίες για την εκκίνηση του διαγωνισμού για τις ιαματικές πηγές στις Θερμοπύλες, στον Κονιαβίτη και στην Υπάτη, στη Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.