ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CMA: Χρηματοδότηση €200 εκατ. σε έργα απαλλαγής από ανθρακούχες εκπομπές

17:40 - 30 Ιαν 2023 | Ναυτιλία
CMA: Χρηματοδότηση €200 εκατ. σε έργα απαλλαγής από ανθρακούχες εκπομπές
Η γαλλική εταιρεία CMA CGM δρομολόγησε πρόσκληση για έργα που απευθύνονται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και εδραιωμένες επιχειρήσεις, που εργάζονται σε λύσεις για την επιτάχυνση του ρυθμού απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές σε όλους τους τομείς του γαλλικού ναυτιλιακού τομέα.

Η εταιρεία με έδρα τη Μασσαλία προσφέρει 200 ​​εκατομμύρια ευρώ (218,2 εκατομμύρια δολάρια) από το ενεργειακό της ταμείο ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλιακή βιομηχανία στην ηπειρωτική Γαλλία και στα γαλλικά υπερπόντια εδάφη.

Η πρόσκληση για έργα περιλαμβάνει τους τομείες της ναυτιλίας, του τουρισμού και την κρουαζιέρα, την αλιεία και τα θαλασσινά, τις υποδομές, τις ναυτικές βιομηχανίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η CMA CGM υποστήριξε ότι τα έργα θα επιλεγούν με βάση τον συγκεκριμένο αντίκτυπό τους στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της γαλλικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, την ωριμότητά τους και την οικονομική τους σκοπιμότητα.

«Μερικές από αυτές τις εταιρείες ενδέχεται να λάβουν κοινές επενδύσεις από τον δημόσιο τομέα και ιδιωτικούς φορείς και να επωφεληθούν από τη βοήθεια ειδικών της ναυτιλιακής βιομηχανίας, για να τους δώσουν όλα τα φόντα της επιτυχίας, πρόσθεσε η CMA σε ανακοίνωση της.

Υπενθυμίζεται ότι το πενταετές «Ταμείο για τις Ενέργειες» δημιουργήθηκε από τον Rodolphe Saadé τον Σεπτέμβριο του 2022, με σκοπό να επιταχύνει την ενεργειακή μετάβαση της CMA CGM, προκειμένου να επιτευχθούν μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.