ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεράστιο bulker καύσης LNG στο πρώτο του ταξίδι

08:55 - 07 Φεβ 2023 | Ναυτιλία
Τεράστιο bulker καύσης LNG στο πρώτο του ταξίδι
Το πλοίο Ubuntu Harmony μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου μεγέθους capesize με διπλό καύσιμο LNG, φορτώθηκε με σιδηρομετάλλευμα για το πρώτο του ταξίδι.

Την εξέλιξη γνωστοποίησε η εταιρεία εξόρυξης Anglo American με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία ναυλώνει τα πλοία από την ταϊβανέζικη εταιρεία μεταφοράς χύδην φορτίου U-Ming Marine.

Το πλοίο χωρητικότητας 190.000 dwt φόρτωσε το πρώτο του φορτίο σιδηρομεταλλεύματος από τις επιχειρήσεις Kumba στη Νότια Αφρική στις 26 Ιανουαρίου, ένα μήνα μετά την παράδοσή του .

Το Ubuntu Harmony είναι το πρώτο από τα δέκα νέας κατασκευής διπλού καυσίμου LNG που η Anglo American θα εισαγάγει στον ναυλωμένο στόλο της το 2023 και το 2024, επιτυγχάνοντας εκτιμώμενη μείωση 35% στις εκπομπές CO2 σε σύγκριση με τα πλοία που τροφοδοτούνται με συμβατικό καύσιμο πετρελαίου πλοίων.

Σύμφωνα με την εταιρεία εξόρυξης, το φορτηγό πλοίο Ubuntu Harmony αποτελεί βασικό στοιχείο της φιλοδοξίας της εταιρείας προκειμένου να επιτύχει  ουδετερότητα άνθρακα για τις ελεγχόμενες θαλάσσιες μεταφορές έως το 2040  – με ενδιάμεσο στόχο τη μείωση των εκπομπών από αυτές τις δραστηριότητες κατά 30% έως το 2030.

Ο Peter Whitcutt , Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης μάρκετινγκ της Anglo American, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που βλέπουμε το Ubuntu Harmony να ξεκινά το ταξίδι του μεταφέροντας προϊόντα που επιτρέπουν το μέλλον από τα ορυχεία μας στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Αυτό το ορόσημο εδραιώνει το όραμά μας να είμαστε ηγέτης στη ναυτιλία με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, μια φυσική επέκταση της δέσμευσής μας να επιτύχουμε ουδετερότητα άνθρακα στις δραστηριότητές μας έως το 2040».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.