ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Synergy: Δημιούργησε ειδική προστατευτική φόρμα για τις γυναίκες ναυτικούς

17:12 - 06 Μαρ 2023 | Ναυτιλία
Synergy: Δημιούργησε ειδική προστατευτική φόρμα για τις γυναίκες ναυτικούς
Η Synergy Group, μία από τις σπουδαιότερες ναυτιλιακές σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόλο που ξεπερνά τα 540 πλοία, ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει ένα νέο προστατευτικό εξοπλισμό (ΜΑΠ) για τις γυναίκες ναυτικούς της, που ολοένα και αυξάνονται.

Η εταιρεία που απασχολεί πάνω από 20.000 ναυτικούς ανέθεσε στην Hercules Safety την κατασκευή του εξοπλισμού και ζήτησε να έχει τις υψηλότερες προδιαγραφές.

H στολή σχεδιάστηκε από μηχανικούς κλωστοϋφαντουργίας σε συνεργασία με γυναίκες ναυτικούς και ειδικούς στη ναυτική ασφάλεια, για να διασφαλιστεί ότι η τελική κοπή της μεγιστοποιεί την άνεση και την ευελιξία για το πλήρωμα, που αναπτύσσεται σε ένα θαλάσσιο περιβάλλον εργασίας, όπου απαιτούνται τα υψηλότερα πρότυπα προστασίας.

Θα είναι κατασκευασμένη από 100% απαλό και ανθεκτικό βαμβάκι, με ραφές ενισχυμένες σε περιοχές υψηλής καταπόνησης για την εξασφάλιση ασφάλειας και άνεσης για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Η στολή είναι επίσης εξοπλισμένη με ανακλαστικές ταινίες, 3M που έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιούν την ορατότητα σε όλα τα θαλάσσια περιβάλλοντα εργασίας.

Η συγκεκριμένη στολή ασφαλείας της Hercules διανέμεται επί του παρόντος σε όλο το γυναικείο πλήρωμα, καθώς το επιτρέπουν οι εναλλαγές στο λιμάνι. Αυτό συμβαίνει σε περισσότερα από 60 πλοία που διαχειρίζεται η Synergy σε όλο τον κόσμο και στα οποία εργάζονται επί του παρόντος γυναίκες ναυτικοί.

Η καπετάνισσα Radhika Menon, νικητήτρια του βραβείου του IMO 2016 για την εξαιρετική της γενναιότητα στη θάλασσα και μέντορας των νεαρών γυναικών ναυτικών της Synergy, είπε:

«Αυτές οι νέες φόρμες έχουν τέλεια εφαρμογή και είναι υπερλειτουργικές: αναπνέουν, είναι αδιάβροχες, ελαφριές και άνετες.

Το ύφασμα είναι κατάλληλο και προστατευτικό για τη γέφυρα και για το μηχανοστάσιο όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Είναι επίσης ανθεκτικό, όπως και οι ναυτικοί μας. Χαιρόμαστε που γιορτάζουμε αυτό το γεγονός, καθώς πλησιάζει η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Αυτή η νέα φόρμα, ενισχύει την ασφάλεια που είναι πάντα η προτεραιότητα της Synergy».

Η Διευθύντρια της Synergy, Reshma Murkar, είπε ότι αυτή η πρωτοβουλία έστειλε ένα θετικό μήνυμα για την ισότητα στη ναυτική κοινότητα.

«Για να είμαστε 100% σε φόρμα στην εργασία μας, χρειαζόμαστε την καλύτερη εφαρμογή, και αυτό έχουμε τώρα», πρόσθεσε. «Αυτά τα νέα σχέδια εξοπλισμού αντιπροσωπεύουν μια σαφή δέσμευση για την υποστήριξη του ρόλου των γυναικών στη ναυτιλία και δείχνουν γιατί η Synergy κάνει τόσο μεγάλο άλμα στις προσπάθειές της να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες στον υπέροχο κλάδο μας».

Οι προοδευτικές πολιτικές της Synergy για τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη και την ισότητα επέτρεψαν στις γυναίκες που εργάζονται στη Synergy, καθώς και στην ίδια την εταιρεία, να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν.

Η δέσμευση της Synergy να ενθαρρύνει τις γυναίκες να γίνουν ναυτικοί περιλαμβάνει, τώρα την υποτροφία Τσάκρα που επιτρέπει σε μαθητές ηλικίας 14-15 ετών να ξεκινήσουν την εκπαίδευση για να ενταχθούν στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ο καπετάνιος HS Swaminathan, COO Crew Management της Synergy Group, σχολίασε: «Επεκτείνουμε τον αριθμό των γυναικών στις τάξεις της Synergy στη θάλασσα και στην ξηρά για πολλά χρόνια ως μέρος των προγραμμάτων μας για τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη.

Θέλουμε να νιώθουν σαν στο σπίτι τους και ασφαλείς στον χώρο εργασίας τους. Η διασφάλιση ότι διαθέτουν άνετα, καλά ΜΑΠ σχεδιασμένα με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και λειτουργικότητας είναι, φυσικά, ένα θεμελιώδες, αλλά κρίσιμο μέρος αυτής της διαδικασίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:23 - 06 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.