ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pyxis: Πούλησε το παλαιότερο δεξαμενόπλοιό της-Εστιάζει στα οικολογικά MRs

09:43 - 10 Μαρ 2023 | Ναυτιλία
Pyxis: Πούλησε το παλαιότερο δεξαμενόπλοιό της-Εστιάζει στα οικολογικά MRs
Η Pyxis Tankers, συμφερόντων του Βαλέντιου Βαλέντη ανακοίνωσε την πώληση του δεξαμενόπλοιου «Pyxis Malou» έναντι 24,8 εκατ. σε αγοραστή από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πλοίο με έτος κατασκευής το 2009 και χωρητικότητα 50,667 dwt θα παραδοθεί στον αγοραστή μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Μετά την αποπληρωμή του ανεξόφλητου χρέους για το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο και την πληρωμή των διαφόρων δαπανών συναλλαγής, η εταιρεία αναμένει να έχει έσοδα περίπου 18 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της επιπλέον αποπληρωμής χρέους.

Παίρνοντας ως δεδομένη την ολοκλήρωση της πώλησης στις 31 Μαρτίου 2023, η Εταιρεία αναμένει να αναγνωρίσει ένα μη ταμειακό κέρδος από διάθεση περιουσιακών στοιχείων ύψους περίπου $8 εκατομμυρίων ή περίπου $0,75 ανά κοινή μετοχή σε κυκλοφορία.

O Πρόεδρος και CEO της Pyxis, Βαλέντιος Βαλέντης, σχολίασε:

«Η πώληση του παλαιότερου πλοίου μας σε ελκυστική τιμή υπογραμμίζει τη στρατηγική μας εστίαση στα σύγχρονα οικολογικά αποδοτικά δεξαμενόπλοια τύπου MR και παρέχει περαιτέρω ρευστότητα στον ισολογισμό και οικονομική ευρωστία.

Προχωρώντας, θα έχουμε έναν στόλο τεσσάρων MR με μέση ηλικία τα 8 χρόνια. Με την ολοκλήρωση της πώλησης, η σημαντική ταμειακή μας θέση και η χαμηλότερη μόχλευση θα αυξήσουν τη λειτουργική και οικονομική μας ευελιξία.

Την κατάλληλη στιγμή, αναμένουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την αξία των μετόχων επιδιώκοντας ευκαιρίες με μετρητά στο χέρι και, εάν χρειάζεται, χρησιμοποιώντας μέτρια τραπεζική χρηματοδότηση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.