ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Containership της ZIM τροφοδοτήθηκε με LNG από τη Shell

18:15 - 29 Μαρ 2023 | Ναυτιλία
Containership της ZIM τροφοδοτήθηκε με LNG από τη Shell
Η ισραηλινή ναυτιλιακή ZIM, ανακοίνωσε την επιτυχή τροφοδοσία του containership της «ZIM SAMMY OFER» με LNG, ως μέρος της στρατηγικής συνεργασίας της με τη Shell.

H τροφοδοσία του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έλαβε χώρα στον τερματικό Kingston Freeport Terminal Limited στην Τζαμάικα στις 26 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τη ΖΙΜ, η συγκεκριμένη τροφοδοσία συνιστά «ορόσημο» για πολλούς λόγους:

  • Ήταν η πρώτη φορά που ολοκληρώθηκε μια ταυτόχρονη επιχείρηση (SIMOPS) με ανεφοδιασμό LNG στα ύδατα της Τζαμάικας.
  • Το Kingston είναι μια νέα τοποθεσία ανεφοδιασμού LNG για τη Shell, επεκτείνοντας το παγκόσμιο δίκτυο ανεφοδιασμού LNG σε 16 τοποθεσίες, σε 11 χώρες. Μέχρι σήμερα, η Shell έχει ήδη επιτύχει πάνω από 1.000 ασφαλείς εργασίες ανεφοδιασμού από πλοίο σε πλοίο στους πελάτες της.
  • Το ZIM SAMMY OFER είναι το πρώτο από μια σειρά δέκα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων LNG διπλού καυσίμου χωρητικότητας 15.000 TEU, τα οποία η ZIM σχεδιάζει να αναπτύξει στη γραμμή εμπορίου ZCP της.
  • Για αυτά τα πλοία, η ZIM υπέγραψε πρόσφατα μια δεκαετή συμφωνία πώλησης και αγοράς LNG θαλάσσιου με τη Shell.

Ο David Arbel, COO της ZIM EVP, δήλωσε: «Ο ασφαλής και αποτελεσματικός ανεφοδιασμός LNG στο πλοίο ZIM SAMMY OFER είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Αυτό είναι το πρώτο πλοίο στον αυξανόμενο στόλο μας που κινείται με LNG, κάτι που θα επιτρέψει στη ZIM να είναι πιο αποδοτική όσον αφορά τον άνθρακα και το κόστος, βελτιώνοντας έτσι την ανταγωνιστική μας θέση και επιτρέποντας στους πελάτες να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:18 - 29 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.