ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ): «Εκτίναξη» του ιδιωτικού χρέους-Ανάγκη για «κούρεμα»

13:15 - 06 Μαρ 2021 | Οικονομία
Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ): «Εκτίναξη» του ιδιωτικού χρέους-Ανάγκη για «κούρεμα»
Ως θετικό σημάδι χαρακτήρισε την ύφεση 8,2% της ελληνικής οικονομίας για το 4ο τρίμηνο του 2020 ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Ναπολέων Μαραβέγιας, εξηγώντας ότι η οικονομία άντεξε.

«Καλύτερη κατάσταση από ότι φανταζόμασταν. Είχε εκτιμηθεί ύφεση πάνω από 10%. Αυτό είναι θετικό σημάδι. Άντεξε η ελληνική οικονομία, γιατί και οι παρεμβάσεις, οι ενέσεις του κράτους, ήταν αρκετά ικανοποιητικές για να συγκρατήσουν την ύφεση» σημείωσε στο Mega.

Πρόσθεσε δε, ότι η ελληνική οικονομία τα πήγε καλύτερα από την ισπανική και την ιταλική, οι οποίες εμφάνισαν ύφεση της τάξης του 11% και του 9% αντίστοιχα.

«Το κράτος δαπάνησε 27 δισ. σε μέτρα στήριξης, έχει ακόμα δυνατότητες αλλά δεν είναι ανεξάντλητες. Το χρέος έφτασε 210% του ΑΕΠ και το ερώτημα είναι μετά την πανδημία τι θα γίνει. Υπάρχουν περιθώρια στήριξης των πληττόμενων, αλλά δεν είναι ανεξάντλητα περιθώρια» δήλωσε.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι στις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι που «θα μας ανακουφίσει».

Τι γίνεται με την εστίαση

Την ελπίδα ότι εάν η οικονομία επανεκκινήσει στις 16 Μαρτίου, ένα μήνα αργότερα θα ανοίξει εκ νέου και η εστίαση, εξέφρασε στο Mega o πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχει εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κούρεμα ή πάγωμα των ιδιωτικών χρεών.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:32 - 06 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.