ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόστος διαβίωσης: Στην 38η θέση της παγκόσμιας λίστας η Ελλάδα

20:12 - 28 Σεπ 2021 | Οικονομία
Κόστος διαβίωσης: Στην 38η θέση της παγκόσμιας λίστας η Ελλάδα
Στην 38η θέση της λίστας των χωρών με το υψηλότερο κόστος διαβίωσης βρίσκεται η Ελλάδα.

Η χώρα με το υψηλότερο κόστος ζωής για το 2020, σύμφωνα με εκτίμηση του δείκτη Cost of Libing Plus Rent (COLPRI) της Numbeo που θέτει ως βάση το κόστος ζωής στη Νέα Υόρκη είναι η Ελβετία.

Ο δείκτης COLPRI συνυπολογίζει στο κόστος ζωής εκτιμήσεις για το κόστος ρουχισμού, βασικών προϊόντων, εστιατορίων, μεταφορών, στέγασης, δραστηριοτήτων και υπηρεσιών για μία τετραμελή οικογένεια. 

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ, ενώ από τις ευρωπαϊκές χώρες οι ακριβότερες μετά την Ελβετία είναι η Ισλανδία, η Νορβηγία, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία.

cost

Σύμφωνα με τον ίδιο δείκτη, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 38η θέση, δύο θέσεις μετά την Κύπρο, συγκεντρώνοντας συνολικά 55,67 βαθμούς, σε σχέση με τους 122 της Ελβετίας.

Τα επί μέρους στοιχεία δείχνουν η Ελλάδα έχει χαμηλά ενοίκια, αλλά ανεβαίνει το κόστος ζωής από τις τιμές των εστιατορίων και των τροφίμων.

 Αυτά βέβαια τα στοιχεία αφορούν στο 2020. Οι διεθνείς ανατιμήσεις δημιουργούν πλέον έντονο προβληματισμό για το κόστος ζωής, που ήδη υπολογίζεται πως έχει αυξηθεί κατά 10% μέχρι το καλοκαίρι και έπεται συνέχεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:19 - 28 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.