ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίδομα θέρμανσης: Ενεργοποιείται άμεσα η πλατφόρμα - Το χρονοδιάγραμμα

09:01 - 12 Νοε 2021 | Οικονομία
Επίδομα θέρμανσης: Ενεργοποιείται άμεσα η πλατφόρμα - Το χρονοδιάγραμμα
Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας (15/11) ή την Τρίτη (16/11) αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

Το κονδύλι για την απονομή του επιδόματος υπολογίζεται στα 168 εκατ. ευρώ, ενώ το επίδομα αναμένεται να δοθεί σε πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά.

Φέτος, το επίδομα θέρμανσης είναι αυξημένο έως και 67% σε σχέση με τη σεζόν 2020-2021 και θα δοθεί σε περισσότερα νοικοκυριά τα οποία πλήττονται από την αύξηση του κόστους θέρμανσης.

Έως τις 10 Δεκεμβρίου υπολογίζεται ότι θα δοθεί προκαταβολή σε όσους το έλαβαν πέρυσι, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα πιστωθεί στους λογαριασμούς και των νέων δικαιούχων.

Ειδικότερα, το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα για την απονομή του επιδόματος θέρμανσης έχει ως εξής:

- Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων.

- Στο τέλος του μήνα, δηλαδή στις 30 Νοεμβρίου, λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους.

- Έως τις 10 Δεκεμβρίου περίπου 700.000 νοικοκυριά θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης που είχαν εισπράξει πέρυσι. Με την κατάθεση των τιμολογίων αγοράς καυσίμων θα λάβουν και το υπόλοιπο επίδομα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2021.

- Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα στα νοικοκυριά που θα πάρουν για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω της αναπροσαρμογής των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων

Όλα αυτά, ενώ η τιμή του πετρελαίου καταγράφει ρεκόρ τριών δεκαετιών στη χώρα μας, το οποίο διεθνώς πωλείται στα 82-83 δολάρια το βαρέλι.

Αντίστοιχα, αύξηση 380% από τις αρχές του χρόνου καταγράφει το φυσικό αέριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι ανατιμήσεις τον Οκτώβριο έχουν ως εξής:

Καύσιμα κίνησης: +22%

Πετρέλαιο Θέρμανσης: +46%

Φυσικό αέριο: +132%

Ηλεκτρισμός: +19%

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.