ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακρίβεια: Στα ύψη τα ενοίκια- «Καμπανάκια» για φτωχοποίηση Κύριο

20:58 - 11 Ιουν 2022 | Οικονομία
Ακρίβεια: Στα ύψη τα ενοίκια- «Καμπανάκια» για φτωχοποίηση
«Χρυσά» είναι τα ενοίκια για οικογένειες και φοιτητές, καθώς οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται σημαντικά, οδηγώντας τους ενοικιαστές στην απόγνωση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών, Άγγελος Σκιαδάς, ανέφερε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται εδώ και δύο χρόνια. «Αυτό μας έχει οδηγήσει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι εν μέρει σχετίζεται με τον τουρισμό και την ενίσχυση του AirBnB.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ιδιοκτήτες, μετά από μια περίοδο αστάθειας, προσπαθούν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προσπαθούν να βγάλουν τα κέρδη μιας δεκαετίας, τη στιγμή που οι μισθοί δεν έχουν αυξηθεί.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του Reporter.gr και οικονομικός αναλυτής Γιώργος Αλεξάκης, ο πληθωρισμός για τον Μάιο εκτινάχθηκε σε ρεκόρ 28ετίας.

Μάλιστα, συμπλήρωσε, οι εκτιμήσεις είναι δυσοίωνες και για τον Ιούνιο, ενώ σταδιακή αποκλιμάκωση θα υπάρξει από τον Ιούλιο.

«Υπάρχουν καμπανάκια για φτωχοποίηση […] Πλέον ακόμη και μέσα εισοδήματα, δεν είναι μόνο τα χαμηλά και οι ευάλωτες ομάδες, αντιμετωπίζουν δυσκολία.

Δηλαδή ένα σπίτι με δυο μισθούς της τάξης των 1.500 ευρώ, που είναι πολύ καλοί μισθοί και έχουν να πληρώσουν ενοίκιο και λογαριασμούς ρεύματος, σχεδόν 500 ευρώ ο καθένας, συν την αύξηση του σούπερ μάρκετ και των καυσίμων, αυτό οδηγεί σε αδιέξοδο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:06 - 11 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.