ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λίντνερ σε Σταϊκούρα: Kαλό σινιάλο το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας

13:51 - 14 Ιουν 2022 | Οικονομία
Λίντνερ σε Σταϊκούρα: Kαλό σινιάλο το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας
Στήριξη της κοινωνίας, αλλά χωρίς να διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία είναι το μήνυμα που παρέδωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ στον Έλληνα ομολόγό του, Χρήστο Σταϊκούρα, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη (14/6) στην Αθήνα. "Η λήψη μέτρων στήριξης είναι ευθύνη των κυβερνήσεων", πρόσθεσε ο κ. Λίντνερ.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε πολύ καλό σινιάλο το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, γεγονός που όπως υπογράμμισε σημαίνει ότι αρχίζει η εξομάλυνση της οικονομικής πολιτικής. 

Έγινε επίσης γνωστό πως την Πέμπτη στο Eurogroup θα υπάρξει ανακοίνωση για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας.

Σε ό,τι αφορά στην εκρηκτική πορεία που ακολουθεί ο πληθωρισμός, ο «τσάρος» της Γερμανίας επισήμανε ότι δεν είναι στατιστική, αλλά «το καταλαβαίνει ο κόσμος όταν ανοίγει το ψυγείο του στο τέλος του μήνα» σημειώνοντας πως «πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους χωρίς να κάνουνε πολύ επεκτατική πολιτική».

Σε αυτό το πλαίσιο, καλωσόρισε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης για απόδοση στην κοινωνία των πρόσθετων εσόδων που προκύπτουν στον προϋπολογισμό. 

Πρόσθεσε, πάντως, ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες και τις μεταρρυθμίσεις, ώστε να μειώσει το δημόσιο χρέος της, παρά το γεγονός ότι η έξοδός της από την ενισχυμένη εποπτεία αποτελεί ένα θετικό σήμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:55 - 14 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.