ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παράθυρο» για νέα στήριξη σε καύσιμα και ρεύμα το φθινόπωρο

16:35 - 22 Ιουν 2022 | Οικονομία
«Παράθυρο» για νέα στήριξη σε καύσιμα και ρεύμα το φθινόπωρο
Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα στήριξης σε καύσιμα και ρεύμα το φθινόπωρο άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι είναι σίγουρος ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις τους τελευταίους μήνες του 2022.

Συμπλήρωσε ότι θα  χρειαστεί νέα στήριξη για τα καύσιμα και το επόμενο τρίμηνο μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, αν η κατάσταση παραμείνει ίδια, ενώ ίσως χρειαστεί να υπάρξει και νέα παρέμβαση για το ρεύμα, αν ανεβούν κι άλλο οι τιμές.

Παράλληλα τόνισε ότι παραμένει προτεραιότητα της κυβέρνησης η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο δημόσιο και τους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Πάντως, υπογράμμισε ότι όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων σημειώνοντας πως αν επιλεγεί να δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας θα αποκλειστεί κάποια άλλη στήριξη.

Ερωτηθείς για τα σενάρια για πρόωρες εκλογές δήλωσε ότι ο σχεδιασμός του ΥΠΟΙΚ είναι σχεδιασμός τετραετίας και πρόσθεσε ότι η μακρά προεκλογική περίοδος με μεγάλη ένταση δεν είναι θετική για τη χωρά. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, ισχύουν αυτά που έχει δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.