ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «καλάθι του νοικοκυριού» αποκτά γιορτινή εκδοχή με έξτρα προϊόντα

08:45 - 01 Δεκ 2022 | Οικονομία
Το «καλάθι του νοικοκυριού» αποκτά γιορτινή εκδοχή με έξτρα προϊόντα
Η κυβέρνηση στηρίζει το «Καλάθι του νοικοκυριού» και ετοιμάζει μία γιορτινή εκδοχή του, ώστε να βοηθήσει τους πολίτες να γεμίσουν όσο πιο οικονομικά γίνεται το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Παράλληλα, λοιπόν με το κλασικό πια «καλάθι του νοικοκυριού» από τις 14 Δεκεμβρίου θα υπάρχει και το «γιορτινό καλάθι του νοικοκυριού».

Ουσιαστικά αυτό που θα συμβεί είναι πως οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα εντάξουν στο «καλάθι» και προϊόντα που παραδοσιακά βρίσκουμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Γλυκά, όπως μελομακάρονα και τσουρέκια, αλλα και κρέας που καταναλώνουμε συνήθως παραπάνω τις γιορτινές ημέρες, θα προστεθούν στην υπάρχουσα λίστα.

Ασφαλώς, δεν μπορεί να λείψει και η γαλοπούλα, ίσως και κάποια επιπλέον ποτά ή αναψυκτικά.

Ο γγ. Του υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκεται σε σχετικές συνεννοήσεις με τα σούπερ μάρκετ.

«Το γιορτινό Καλάθι του Νοικοκυριού, θα ξεκινήσει από τις 14 Δεκεμβρίου, οπότε θα ξεκινήσουν και τα ψώνια για το Χριστουργεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος Γ.Γ υπουργείου Ανάπτυξης.

«Θα είναι έτοιμες έως τότε και όλες οι κατηγορίες που θα προστεθούν. Αυτό που επεξεργαζόμαστε σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ είναι μια αύξηση των κωδικών κρέατος, όπως και κάποια παραδοσιακά γλυκίσματα. Συζητείται π.χ να περιέχει χριστουγεννιάτικα τσουρέκια και βασιλόπιτες».

Η κίνηση αυτή θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς λόγω του πληθωρισμού οι τιμές έχουν αγγίξει και τα κλασικά χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Τα μελομακάρονα φέτος κυμαίνονται από 9.90 έως 14.90 το κιλό, αυξημένα κατά 35% από πέρσι που κόστιζαν από 8 έως 11 ευρώ.

Αύξηση 24% έχουν πάρει και οι κουραμπιέδες που θα αγγίξουν τα 15 ευρώ, ενώ οι παραδοσιακές δίπλες από 11 έως 13 τα περσινά Χριστούγεννα, θα φτάσουν τα 14.90 ευρώ το κιλό.

Η γαλοπούλα δεν έχει ακόμη καθορισμένες τιμές για την περίοδο των εορτών, όμως οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.