ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης

17:09 - 09 Φεβ 2023 | Οικονομία
Deutsche Bank: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης
Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, προχώρησε η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, υπογραμμίζοντας ότι «τα μαύρα σύννεφα διαλύονται».

Πιο συγκεκριμένα, η τράπεζα αναβαθμίζει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης  φέτος κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 0,5%, ενώ για το ο γερμανικός επενδυτικός οίκος περιμένει ανάπτυξη 1%.

Σύμφωνα με τη νέα ανάλυση, η ζώνη του ευρώ να αποφύγει φέτος την ύφεση, ενώ κεντρικό ρόλο θα διαδραματίσει το άνοιγμα της οικονομίας της Κίνας και η επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ.

Γενικότερα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι έως τα μέσα του 2024 η ΕΚΤ θα έχει επιτύχει την επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2%, επιτρέποντας την έναρξη των μειώσεων των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης ανά τρίμηνο, μέχρι τα επίπεδα του 1,75%.

Για τις ΗΠΑ

Όσον αφορά στην παγκόσμια οικονομία, ο οίκος εκτιμά ότι θα εμφανίσει ανάπτυξη 2,7% το 2023, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών εξακολουθούν να επιβαρύνουν τις προοπτικές.

Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, ο οίκος περιμένει μια επιβράδυνση, πριν η οικονομία μπει σε ύφεση το δεύτερο εξάμηνο του 2023, με το τρέχον έτος να κλείνει με ανάπτυξη 1% και το 2024 στο 0,3%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.