ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανένδοτος για τον ΦΠΑ ο Σταϊκούρας-Περιμένει περισσότερα από τις τράπεζες

12:37 - 04 Απρ 2023 | Οικονομία
Ανένδοτος για τον ΦΠΑ ο Σταϊκούρας-Περιμένει περισσότερα από τις τράπεζες
«Η απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου θα έχει επιπτώσεις και στη χώρα μας», παραδέχθηκε στον ρ/σ Παραπολιτικά το πρωί της Τρίτης (4/4) ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ωστόσο, πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει ανάλογες κρίσεις και στο παρελθόν.

Ο υπουργός δεν θέλησε να επεκταθεί παραπάνω, ενώ εμφανίστηκε και πάλι κατηγορηματικός πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα, αλλά ούτε και στα τρόφιμα.

Επίσης είπε πως η δημοσιονομική μεγέθυνση της χώρας θα συνεχιστεί και πως το αποτέλεσμα του 2022 είναι καλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως η μεγάλη αύξηση των εσόδων οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη.

Τράπεζες

Ο υπουργός Οικονομικών είπε πως οι διαχειριστές  δανείων πρέπει να ξαναδούν τις ρυθμίσεις μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Επίσης, αναφέρθηκε στη διεύρυνση των κριτήριων για την υπαγωγή ευάλωτων νοικοκυριών στην πλατφόρμα όπου οι τράπεζες καταβάλλουν το 50% της αύξησης των επιτοκίων.

Τέλος, τόνισε ότι οι τράπεζες έχουν μειώσει τις προμήθειες σε συγκεκριμένα προϊόντα, ενώ είπε πως η κυβέρνηση έχει και άλλες απαιτήσεις από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.