ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Στα €83 δισ. το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ-Το δικό μας 9

16:24 - 09 Μαϊ 2023 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Στα €83 δισ. το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ-Το δικό μας 9
Ως ανεφάρμοστο κατηγόρησε ουσιαστικά για άλλη μια φορά το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Ακόμα και όταν η Νέα Δημοκρατία ήταν αξιωματική αντιπολίτευση και μεταγενέστερα, όλες τις εκτιμήσεις όλων των προγραμμάτων των κομμάτων τις κάνουν στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει αύξηση των δαπανών στην Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, κάτι το οποίο θα θέλαμε κι εμείς, κοστίζει 4,34 δις. ευρώ» εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, φέρνοντας αντίστοιχα παραδείγματα για να τεκμηριώσει τη θέση του.

«Αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε βάθος τετραετίας, κοστίζουν 83 δισ., ενώ αυτά τα οποία προτείνουμε εμείς κοστίζουν 9 δισ.», προσέθεσε.

Αναφορικά με την παρέμβαση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Αλέκου Παπαδόπουλου, για τα δημοσιονομικά, ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί στο σκέλος της αναγκαίας δημοσιονομικής υπευθυνότητας. «Το γεγονός ότι οι οίκοι αξιολόγησης έχουν κάνει μόνο θετικές αξιολογήσεις και αναβαθμίσεις δείχνει ότι η οικονομική πολιτική έχει χαρακτηριστικά συνέπειας και σοβαρότητας», είπε. Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος έχει μειωθεί κατά 50%, είναι βιώσιμο και η χώρα έχει επανέλθει σε δημοσιονομική σταθερότητα.

«Εξαιρετικά επικίνδυνα για την οικονομία “Δήμητρες” και τοπικά νομίσματα»

Όσον αφορά την πρόταση Τσακαλώτου περί τοπικών νομισμάτων, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε ότι «κάθε δύο ώρες ακούω από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάτι διαφορετικό». «Μετά τις “Δήμητρες” περάσαμε στα τοπικά νομίσματα, νομίζω ότι και οι δύο προτάσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την ελληνική οικονομία», επεσήμανε.

Για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, εξήγησε ότι «όσο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, αυτός θα επιστρέφει στην ελληνική κοινωνία».

Αναφερόμενους πιο αναλυτικά στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημείωσε ότι «δώσαμε τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις εν μέσω ακρίβειας».

Για άλλη μια φορά, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι «για όσο χρειαστεί και με όρους ρεαλισμού θα είμαστε κοντά στην ελληνική κοινωνία».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:31 - 09 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.