ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνική «απόβαση» στη Ν.Υόρκη με το roadshow της JP Morgan

09:00 - 25 Ιαν 2024 | Οικονομία
Ελληνική «απόβαση» στη Ν.Υόρκη με το roadshow της JP Morgan
Ραντεβού με την επενδυτική «αφρόκρεμα» δίνουν σήμερα (25/1) στη Νέα Υόρκη ισχυροί παίκτες της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, στο πλαίσιο του επενδυτικού roadshow που διοργανώνουν η JP Morgan με τον όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στο Greece Investment Forum θα δώσουν το παρών 24 ελληνικές εταιρείες, εισηγμένες και μη. Ειδικότερα, θα συμμετέχουν οι: Aegean, Alpha Bank, Attica Bank, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Τράπεζα Κύπρου, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, HELLENiQ ENERGY, Intrakat, Lamda Development, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς, TITΑΝ, CVC Greece, Grivalia Properties, Olympia Group και Peoplecert.

Παρουσία στο επενδυτικό συνέδριο θα έχουν επίσης εκπρόσωποι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) -εν όψει του επερχόμενου placement της Τρ. Πειραιώς- και του ΤΑΙΠΕΔ (με την είσοδο του Ελ. Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο να βρίσκεται προ των πυλών).

Την τιμητική του στο φετινό roadshow θα έχει ο τραπεζικός κλάδος. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100 ραντεβού μεταξύ των ελληνικών εταιρειών και διαχειριστών κορυφαίων διεθνών funds. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων που θα βρίσκονται εκεί, θα συναντηθούν με διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων της τάξης των 10 τρισ. δολαρίων.

Στα πάνελ που έχουν προγραμματιστεί, σε πρώτη φάση θα μιλήσουν οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τρ. Πειραιώς), αλλά και της Attica Bank. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πάνελ με ενεργειακό και κατασκευαστικό ενδιαφέρον, με τη συμμετοχή της Mytilineos, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Intrakat.

Διαδικτυακά θα δώσει το παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς, όπως έγινε γνωστό, νοσεί με γρίπη H1N1, γεγονός που καθιστά αδύνατη την παρουσία του στη διοργάνωση. «Δεν αναμένεται να υπάρξει καμία άλλη αλλαγή στις υπόλοιπες εργασίες του Συνεδρίου» διευκρίνισε με ανακοίνωσή του ο όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Σημειωτέον ότι είχε προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον CEO της JP Morgan, Jamie Dimon.

«Όπλα» της ελληνικής αποστολής στην Νέα Υόρκη για την προσέλκυση ξένων επενδυτών αποτελούν:

  • Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας
  • Το υγιές μακροοικονομικό υπόβαθρο
  • Η συνεχής δημοσιονομική πειθαρχία
  • Η ευνοϊκή δυναμική του χρέους
  • Η συμπερίληψη των ελληνικών ομολόγων στους δείκτες IG
  • Η προοπτική αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις αναπτυγμένες αγορές

Όπως επισημαίνεται, το 2024 είναι πιθανή η τοποθέτηση του Χ.Α. σε μια «λίστα παρακολούθησης» (watchlist) για τη μετάταξή του στις ανεπτυγμένες αγορές. Η διαδικασία της τελικής αναβάθμισης αναμένεται έναν χρόνο μετά.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:32 - 25 Ιαν 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.