ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Παραμένει... overweight για τα ελληνικά ομόλογα- Η εξέλιξη-κλειδί

13:27 - 05 Φεβ 2024 | Οικονομία
JP Morgan: Παραμένει... overweight για τα ελληνικά ομόλογα- Η εξέλιξη-κλειδί
H JP Morgan καταγράφει τις πιέσεις που δέχθηκαν τα ελληνικά ομόλογα το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, διατηρεί τη σύσταση overweight έναντι των ιταλικών.

Οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι οι πιέσεις των τελευταίων εβδομάδων στα ελληνικά ομόλογα είχαν ως αποτέλεσμα το spread έναντι των ιταλικών να επιστρέψει κοντά στα μέσα του εύρους των τελευταίων έξι μηνών.

Ωστόσο, εξέλιξη-κλειδί για τη μετέπειτα πορεία είναι η επιτυχημένη έκδοση του νέου 10ετούς ελληνικού ομολόγου την περασμένη εβδομάδα. Με αυτήν, η Αθήνα έχει ουσιαστικά καλύψει πάνω από το 40% των δανειακών της αναγκών για το 2024, καθώς συνολικά έχει θέσει στόχο τα 10 δισ. ευρώ.

Συνεπώς, πλέον η πίεση είναι πολύ μικρότερη, ενώ η δεύτερη έκδοση 10ετούς ομολόγου αναμένεται στα τέλη του Μαρτίου ή τις αρχές του δεύτερου τριμήνου. Στο μεταξύ, θεωρείται βέβαια δεδομένο ότι ο ΟΔΔΗΧ θα πραγματοποιεί τακτικές μηνιαίες δημοπρασίες, της τάξης των 300 εκατ. ευρώ η κάθε μία.

Με βάση τα παραπάνω οι αναλυτές της JP Morgan πιστεύουν ότι η τελευταία τάση που έκανε πιο φθηνά τα ελληνικά ομόλογα θα αντιστραφεί.

Τέλος, η JP Morgan αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία αναμένεται να εμφανίσει ανάπτυξη 2,3% φέτος, με πληθωρισμό 2,8%. Το δημοσιονομικό έλλειμμα προβλέπεται στο 0,9% του ΑΕΠ και το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,5%, με το χρέος στο 152% του ΑΕΠ.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:28 - 05 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.