ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενδοκυβερνητική κόντρα Σταϊκούρα με Μηταράκη-Τι σχολίασε η Πελώνη

13:33 - 01 Οκτ 2020 | Πολιτική
Ενδοκυβερνητική κόντρα Σταϊκούρα με Μηταράκη-Τι σχολίασε η Πελώνη
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε την Πέμπτη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στις συστάσεις που έκανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα μέλη της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

«Η επισήμανση που έκανε χθες ο πρωθυπουργός αφορούσε ολόκληρη την κυβέρνηση», ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αν και υπήρχαν πληροφορίες πως αφορμή για τις αναφορές Μητσοτάκη ήταν το αλαλούμ με τις μάσκες στα σχολεία και την ανταλλαγή ευθυνών ανάμεσα σε υπουργείο Εσωτερικών και υπουργείο Παιδείας.

«Η κυβέρνηση είναι συλλογικό όργανο, οι όποιες επιτυχίες και οι όποιες αστοχίες αφορούν όλη την κυβέρνηση. Αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός είναι οι υπουργοί να δείχνουν μεγαλύτερη συναδελφικότητα, να μην μετακυλίουν ευθύνες σε συναδέλφους τους και να στηρίζουν την κυβερνητική γραμμή συλλογικά και όχι μόνο ό,τι αφορά τα υπουργεία τους», σημείωσε η κα. Πελώνη.

Ωστόσο, αναφέρθηκε και στην κόντρα Σταϊκούρα - Μηταράκη που έχει προκύψει με αφορμή τη δομή μεταναστών και προσφύγων στις Θερμοπύλες.

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε δημόσια την άποψη πως είναι λάθος η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ανοίγοντας μέτωπο εντός της κυβέρνησης.

Η κυρία Πελώνη σχολίασε σχετικά ότι ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε επαφή με τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου: «Εξ αρχής η κυβέρνηση συνομιλεί με τις τοπικές κοινωνίες και εφόσον υπάρξει εναλλακτική πρόταση στην Φθιώτιδα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τη συζητήσει», είπε συγκεκριμένα.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.