ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή η ρύθμιση για το «κούρεμα» των ενοικίων

09:54 - 11 Νοε 2020 | Πολιτική
Στη Βουλή η ρύθμιση για το «κούρεμα» των ενοικίων
Τη ρύθμιση για την επέκταση της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων κατά 40% τον Δεκέμβριο για όσες επιχειρήσεις μείνουν κλειστές με απόφαση της κυβέρνησης προωθεί ενδεχομένως και σήμερα στην Βουλή η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι με βάση εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου, καθώς το lockdown θα αίρεται σταδιακά, πολλές επιχειρήσεις θα ευεργετηθούν από το μέτρο καθώς αναμένεται να παραμείνουν κλειστές κάποιες ημέρες τον τελευταίο μήνα του έτους.

Στη διάταξη, πάντως, θα περιληφθεί και ο τρόπος αποζημίωσης των ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι θα λάβουν από το Δημόσιο το 50% της ζημίας που θα υποστούν. Η δήλωση θα υποβληθεί στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου και το ποσό της αποζημίωσης θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους έως το τέλος του μήνα.

Στο μεταξύ, όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν εισπράξει μειωμένα κατά 40% ενοίκια τους προηγούμενους μήνες θα πρέπει έως τις 15 Δεκεμβρίου να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις στη δήλωση COVID ή και στη δήλωση της μίσθωσης του ακινήτου, προκειμένου να μη χάσουν την έκπτωση φόρου για το 30% των ενοικίων που δεν έχουν εισπράξει.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.