ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Ιστορική στιγμή για την χώρα η επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

12:07 - 12 Οκτ 2021 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Ιστορική στιγμή για την χώρα η επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαινίασε στη Θεσσαλονίκη τις νέες εγκαταστάσεις του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε συγκινημένος και σημείωσε πως είναι μία σημαντική στιγμή για την Θεσσαλονίκη. Στην συνέχεια χαρακτήρισε τον Αλμπέρτ Μπουρλά βέρο Θεσσαλονικιό ο οποίος διέπρεψε σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. «Ο Άλμπερτ επιστρέφει σπίτι του σε μία επένδυση σταθμό για την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στα δύο κέντρα της Pfizer, εντός των επόμενων δύο μηνών, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα απασχοληθούν περισσότερο από 700 άνθρωποι σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. «Ένας από τους λόγους που επιλέξατε την Θεσσαλονίκη για την επένδυση είναι το άξιο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης», σημείωσε ο πρωθυπουργό αναφέροντας την αποστροφή του Μπουρλά για το 15% των εργαζομένων που επέστρεψαν στην Ελλάδα για να εργαστούν.  Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης είπε πως με αυτές τις επενδύσεις η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε πρωτεύουσα της εξωστρέφειας κάνοντας δε αναφορά στα οικονομικά οφέλη για την χώρα και την πόλη. 

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο CEO της εταιρείας, Θεσσαλονικιός Άλμπερτ Μπούρλα, ο οποίος στη δική του τοποθέτηση έκανε λόγο για μία μεγάλη επένδυση που σε βάθος δεκαετίας θα αγγίξει τα 650 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:45 - 12 Οκτ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.