ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

13:39 - 27 Ιαν 2022 | Πολιτική
Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας
Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης (27/1) από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να παρέμβει στο πλαίσιο συζήτησης για τον αναπτυξιακό νόμο και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Με αφορμή τη διαχείρισης της κακοκαιρίας, ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε για ανικανότητα την κυβέρνηση και κατέθεσε την πρόταση μομφής.

Τόνισε πως όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πανδημία και τους εκατοντάδες θανάτους καθημερινά. "Ζήτησα το λόγο επειδή κάθε ώρα που μιλάμε και παραμένει η κυβέρνηση στην εξουσία 4-5 συμπολίτες χάνουν την ζωή τους", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έκανε επίσης αναφορά στην ακρίβεια, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση και για διαφθορά.

Και κλείνοντας τόνισε:

Δεν πάει άλλο. Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Επειδή έχουμε υποχρέωση. Εχουμε υποχρέωση την απόγνωση και οργή πλειοψηφίας να την κάνουμε δύναμη πολιτικής αλλαγής. Θεωρώ καθήκον μου να θέσω μπροστά στον λαό και το κοινοβούλιο την πεποίθησή μου ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το γρηγορότερο. Οσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Πριν είναι αργά για την κοινωνία

Να φύγετε κύριοι της κυβέρνησης γιατί δεν μπορείτε να αντιμετωπίζετε την οργή της κοινωνίας με συγγνώμες. Να φύγετε γιατί κοστίζετε σε χρήμα ζωές, ανασφάλεια, φόβο. Να φύγετε γιατί δεν αξίζει στους πολίτες, την κοινωνία. Δεν αξίζει τόση παρακμή.

Καταθέτω εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά. Γιατί έχει έρθει η ώρα να φύγετε. Να ανασάνει ο τόπος. Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δοθεί διέξοδος. Καλούμε κάθε πολίτη να συστρατευθεί για να επανέλθει η Δημοκρατική κανονικότητα. Η Δικαιοσύνη, η Υγεία, η ασφάλεια με ελευθερία και η Ελευθερία με ασφάλεια σε αυτό τον τόπο.

Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι σταματούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και για να προετοιμαστεί η σχετική διαδικασία. Η τριήμερη συζήτηση θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή (28/1) και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής (30/1).

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:35 - 27 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.