ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: Eγκρίθηκε η σύμβαση για την προμήθεια των Rafale, Belharra

19:12 - 14 Φεβ 2022 | Πολιτική
Βουλή: Eγκρίθηκε η σύμβαση για την προμήθεια των Rafale, Belharra
Με την ευρύτερη πλειοψηφία της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης εγκρίθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής οι συμβάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με έξι επιπλέον μαχητικά Rafale, 3+1 φρεγάτες Belharra και σύγχρονες τορπίλες για τα υποβρύχια.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» επι της αρχής, καταψήφισε τα Rafale και υπερψήφισε την προμήθεια των φρεγατών και των τορπιλών.

Κλείνοντας την συνεδρίαση ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως οι συμβάσεις προωθούνται στην Βουλή με αίσθημα κατεπείγοντος ενώ σε άλλο σημείο εξήγησε πως οι προμήθειες «συνεπάγονται τεράστιο οικονομικό βάρος αλλά και ανυπολόγιστο εθνικό όφελος γιατί βρισκόμαστε σε μια εποχή δύσκολη με αβεβαιότητες και εντάσεις. Κρίσεις και απειλές διαφόρων τύπων που εκδηλώνονται κοντά μας. Πριν από μερικά χρόνια θα αποτελούσε σενάριο φαντασίας ένας πόλεμος επι ευρωπαϊκού εδάφους. Δυστυχώς σήμερα αυτό συζητάμε… Αποτελεί λοιπόν αποστολή μας και καθήκον η θωράκιση της χώρας».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:36 - 14 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.