ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου κατά Τσίπρα: Διασπείρει ψέματα για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

19:28 - 29 Ιουν 2022 | Πολιτική
Οικονόμου κατά Τσίπρα: Διασπείρει ψέματα για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Για διασπορά ψεμάτων και παραλήρημα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τα όσα ανέφερε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας διασπείρει ψέματα και διαβολές -από βήματος του Εθνικού Κοινοβουλίου μάλιστα- την ώρα που ο Πρωθυπουργός εκπροσωπεί την Ελλάδα σε κομβικής σημασίας Συνόδους στο εξωτερικό. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες απαιτούν, στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε, σοβαρότητα και αρραγές εσωτερικό μέτωπο, ώστε να προαχθούν τα εθνικά μας συμφέροντα, και απορρίπτουν κατηγορηματικά την πολιτική μικρότητα του κ. Τσίπρα».

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής σε «επίσημη» ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι τελικά «στηρίζουν τον “εκσυγχρονισμό” των τουρκικών F16, αλλά και στην υπογραφή μνημονίου μεταξύ Φινλανδίας, Σουηδίας και Τουρκίας, στο οποίο οι δύο χώρες “δεσμεύονται ότι- χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις- θα πουλάνε όπλα στην Τουρκία».

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι, γιατί η Τουρκία, χωρίς φυσικά να συμμετέχει στις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, αναβαθμίζει δραματικά το ρόλο και τη θέση της στα διεθνή δρώμενα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τη στιγμή που κλιμακώνει τη ρητορική της έντασης και τις δημόσια εκφρασμένες αναθεωρητικές της βλέψεις στο Αιγαίο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.