ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοσκόπηση MRB: «Μάχη» Μητσοτάκη-Τσίπρα για τους αναποφάσιστους-Στη... μέση ο Ερντογάν

21:33 - 04 Νοε 2022 | Πολιτική
Δημοσκόπηση MRB: «Μάχη» Μητσοτάκη-Τσίπρα για τους αναποφάσιστους-Στη... μέση ο Ερντογάν
Σύμφωνα με τα ευρήματα μεγάλης δημοσκόπησης της MRB για το Open που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το 47,2% ανησυχεί για πιθανή πρόκληση πολεμικού επεισοδίου από την πλευρά της Τουρκίας. Μοιρασμένες μοιάζουν οι απόψεις στο ερώτημα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων, η «ακτινογραφία» των αναποφάσιστων, αλλά και η άποψη των πολιτών για τα ελληνοτουρκικά παρουσιάστηκαν στο 2o μέρος της δημοσκόπησης της MRB, για λογαριασμό του ΟΡΕΝ. Θυμίζουμε πως το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης έδειξε μικρή μείωση της ψαλίδας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέδειξε και σημαντικά στοιχεία σχετικά με την προσωπική μονομαχία Κυριάκου Μητσοτάκη - Αλέξη Τσίπρα.

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης, προσπαθεί να "διαβάσει" τη διάθεση των ψηφοφόρων για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, καθώς και να διαπιστώσει προς τα πού κινούνται περισσότερο οι αναποφάσιστοι.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο να μην προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις επόμενες εκλογές, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 54,2% τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας δύο ή περισσότερων κομμάτων, ενώ το 38,4% θέλει προσφυγή εκ νέου στις κάλπες.

POLL 06

Μία ενδεχόμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι επιθυμητή από περίπου το 25% των συμμετεχόντων στην έρευνα, ενώ σχεδόν το ίδιο ποσοστό (λίγο μικρότερο) θα ήθελε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

POLL 082

Στο ίδιο ερώτημα, πάντως, όσοι δηλώνουν ότι προτίθενται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, προτιμούν συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, παρά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

POLL 10a

Η αδιευκρίνιστη ψήφος

Σε κάθε περίπτωση, καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές έχει ενδιαφέρον να δούμε τι σκέφτονται οι πιο... ουδέτετοι ψηφοφόροι, που ενδεχομένως και θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, έχει αξία να σημειώσουμε πως το 78,8% όσων δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν θεωρούν πολύ σοβαρή την υπόθεση Πάτση, κάτι που επιβεβαιώνει ουσιαστικά όσους αναλυτές εκτιμούν πως το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να κάνει ανυπολόγιστη ζημιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

POLL 132

Πάντως και σε αυτή την κατηγορία πολιτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο "Κανένας" πάντως υπερέχει και των δύο.

POLL 14

Να σημειωθεί πως η αδιευκρίνιστη ψήφος προτιμά οικουμενική κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές, ενώ φαίνεται πως δεν ταυτίζεται ιδιαίτερα με κανένα από τα δύο κόμματα που διεκδικούν την πρώτη θέση.

POLL 16

Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 47,2% ανησυχεί για πιθανή πρόκληση πολεμικού επεισοδίου από την πλευρά της Τουρκίας. Το θεωρεί μάλιστα αρκετά πιθανό.

POLL 01

Το 48% δε πιστεύει πως η Ελλάδα θα είναι μόνη της σε περίπτωση σύρραξης με την Τουρκία.

POLL 0333333333

Σε αυτό το ερώτημα πιο αισιόδοξοι είναι οι ψηφοφόροι της ΝΔ, οι οποίοι ποντάρουν στη συμφωνία με τη Γαλλία, ενώ αντίθετα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένουν σημαντική βοήθεια.

POLL 04222222222

Τελευταία τροποποίηση στις 21:37 - 04 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.