ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βορίδης: Δεν είμαι ταμίας της ΝΔ- Καμία απάντηση περί χρέους

17:54 - 05 Δεκ 2022 | Πολιτική
Βορίδης: Δεν είμαι ταμίας της ΝΔ- Καμία απάντηση περί χρέους
Κόντρα ξέσπασε σήμερα Δευτέρα 5/12 μέσα στη Βουλή, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης ζήτησε εξηγήσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη αναφορικά με το τραπεζικό χρέος της Νέας Δημοκρατίας, με τον δεύτερο να ισχυρίζεται ότι είναι αναρμόδιος για να δώσει απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαχαριάδης υπέβαλε το ερώτημα εξηγώντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών είναι ο υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και επομένως οφείλει να γνωρίζει εάν τα χρέη τους είναι βιώσιμα.

«Εδώ είναι το Κοινοβούλιο, εδώ ρωτάω», είπε, παρουσιάζοντας επίσημα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το χρέος της Νέας Δημοκρατίας στις τράπεζες από 262 εκατ. ευρώ το 2017 έχει ανέλθει στα 391 εκατ. ευρώ το 2022.

«Με αυτούς τους ρυθμούς το χρέος σε λίγα χρόνια θα φτάσει στο μισό δισ. ευρώ», υποστήριξε, θέτοντας τρία ερωτήματα:

1)Σε ποιες τράπεζες χρωστάει η Νέα Δημοκρατία

2)Πόσα πληρώνει κάθε μήνα για την αποπληρωμή του χρέους

3)Εάν κάποια ποσά (από το χρέος) έχουν πωληθεί σε funds

Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης απάντησε πως δεν είναι ταμίας της Νέας Δημοκρατίας, δεν ασχολείται με τα οικονομικά της και επομένως είναι αναρμόδιος να απαντήσει ως Υπουργός Εσωτερικών.

Ακόμα κατηγόρησε αρκετές φορές τον κ. Ζαχαριάδη για λαϊκισμό «όπως κάνει συνολικά το κόμμα του». Συνεχίζοντας για τους ισχυρισμούς περί λαϊκισμού ο κ. Βορίδης εξήγησε:

«Ο κ. Ζαχαριάδης λέει ότι ένα κόμμα που χρωστάει στις τράπεζες δεν υφίσταται κυρώσεις, ενώ ένας πολίτης που χρωστάει, υφίσταται. Πρόκειται για το γνωστό συλλογισμό ο αστυνόμος είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η νομοθεσία είναι ίδια για τις κυρώσεις εις βάρος φυσικών προσώπων, διότι «η Νέα Δημοκρατία, όπως κάθε κόμμα, δεν έχει προστασία της ακίνητης περιουσίας της». Τέλος είπε, ότι η ίδια ερώτηση του έγινε τον Ιούνιο και την απάντησε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.