ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλιόπουλος: Πρωτοφανές γεγονός η φυγή του Μητσοτάκη από τη Βουλή

15:13 - 09 Δεκ 2022 | Πολιτική
Ηλιόπουλος: Πρωτοφανές γεγονός η φυγή του Μητσοτάκη από τη Βουλή
Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο περιστατικό της χθεσινής αποχώρησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Βουλή, που όπως είπε είναι στοιχείο ενοχής του για τις υποκλοπές.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής με θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο για τις υποκλοπές ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε για το αν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο κ. Χατζηδάκης ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ ή από κάποιο άλλο κέντρο, με τον ίδιο να κλείνει τη συζήτηση και να αποχωρεί εν μέσω αντιδράσεων.

Επί του περιστατικού, ο κ. Ηλιόπουλος δήλωσε σήμερα:

«Η ενοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις φάνηκε ξεκάθαρα για άλλη μια φορά στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, καθώς αρνήθηκε να δώσει μια πολύ απλή απάντηση, με ένα ναι ή με ένα όχι- για το αν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο κ. Χατζηδάκης ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και όχι από κάποιο άλλο κέντρο».

«Φάνηκε και από τη φυγή του κ. Μητσοτάκη από τη Βουλή, γεγονός πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά δρώμενα», υπογράμμισε.

Σχετικά με το δημοσίευμα των New York Times για τη χρήση του Predator, ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν δόθηκε καμία απάντηση στην αποκάλυψη των New York Times, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε δώσει στην Intellexa άδειες εξαγωγής του λογισμικού Predator στη Μαδαγασκάρη».

«Είναι τουλάχιστον αστείο ο κ. Μητσοτάκης να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα, τη στιγμή που ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών δίνει άδειες εξαγωγής του κακόβουλου λογισμικού στο εξωτερικό.

Τη στιγμή που δεν γίνονται φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Krikel και της Intellexa, τη στιγμή που οι λογαριασμοί τους έρχονται στη Βουλή αφού έχει τελειώσει η εξεταστική. Όλα αυτά δείχνουν μια τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης».

Κατέρευσε η επιχείρηση συγκάλυψης

«Δυστυχώς όμως για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη αυτή η επιχείρηση συγκάλυψης έχει καταρρεύσει. Γιατί η ερευνητική δημοσιογραφία έχει δώσει πλέον έναν τεράστιο όγκο στοιχείων για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, γιατί αυτό το σκάνδαλο απασχολεί τον ευρωπαϊκό και τον διεθνή Τύπο», επισήμανε.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει για ποιο λόγο έφερε το Μάρτιο του 2021 τροπολογία με την οποία καταργούσε τη δυνατότητα της ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους πολίτες που έχουν υποστεί άρση απορρήτου, λίγο αφότου είχε γίνει γνωστή η παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα αν ένα δημοσίευμα έδειχνε ότι το Predator είχε γίνει κρατική υπηρεσία, θα είχε γίνει σεισμός», τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:15 - 09 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.