ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης για Τέμπη: Φταίμε όλοι- Θα ανατρέψουμε το προβληματικό κράτος

12:58 - 09 Μαρ 2023 | Πολιτική
Μητσοτάκης για Τέμπη: Φταίμε όλοι- Θα ανατρέψουμε το προβληματικό κράτος
«Συγγνώμη» προς τους πολίτες ζήτησε για ακόμα μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, σήμερα Πέμπτη (9/3).

Πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη «δημόσια συγγνώμη», σημειώνοντας ότι «οι σκέψεις μας είναι πάνω και πρώτα από όλα στις οικογένειες των θυμάτων».

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αναλαμβάνει την προσωπική ευθύνη, ενώ τόνισε ότι «δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μια σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων».

«Αν το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, το δυστύχημα αυτό πρακτικά θα ήταν αδύνατο να συμβεί». «Το γεγονός ότι το ψηφιακό αυτό σύστημα ελέγχου θα λειτουργήσει σε λίγους μήνες από τώρα δεν αποτελεί δικαιολογία. Κάνει και τον προσωπικό μου πόνο μεγαλύτερο καθώς δεν προφτάσαμε να το εγκαταστήσουμε πριν γίνει το κακό», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «τον επιμερισμό των ευθυνών θα τον κάνει η δικαιοσύνη γρήγορα και στον ανώτατο βαθμό η τραγωδία έγινε με εμάς στο τιμόνι της χώρας. Μπορώ να εγγυηθώ απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα για να εντοπιστούν τα σφάλματα».

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε ότι «δεν τον ενδιαφέρει να υπάρξει μία στείρα πολιτική αντιπαράθεση». «Όλοι φταίμε και εμείς πρώτα ως κυβέρνηση», σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες αναφορικά με τις αποζημιώσεις και τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών της τραγωδίας. Ακόμα, συμπλήρωσε ότι από εδώ και πέρα θα υπάρχουν δυο σταθμάρχες σε κάθε βάρδια, ενώ αναφέρθηκε στην άμεση αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για καταστροφές και κλοπές στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Υπό αυτό το πρίσμα, κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησης να ανατρέψουν το «προβληματικό κράτος». Το «ποτέ ξανά» για την τραγωδία των Τεμπών θα πρέπει να μετατραπεί σε «τώρα ή ποτέ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι το προβληματικό κράτος το οποίο σας ζητώ να ανατρέψουμε και θα το ανατρέψουμε, σε όποιον τομέα και αυτό εκδηλώνεται, όσα εμπόδια και αν συναντήσουμε. Μόνο έτσι, και κλείνω με αυτό, το δραματικό αίτημα «ποτέ ξανά» που ακούστηκε στη Λάρισα, θα μετατραπεί σε μία δυναμική απόφαση: «Τώρα ή ποτέ». Τώρα ή ποτέ για την αναγέννηση ολόκληρης της χώρας. Και η δική μας απάντηση είναι τώρα, και μάλιστα προσπαθώντας περισσότερο και με μεγαλύτερο πείσμα. Πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, ξεκινώντας άμεσα» κατέληξε στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:06 - 09 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.