ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Καραμανλής για... εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

12:59 - 14 Μαρ 2023 | Πολιτική
Ο Καραμανλής για... εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμανλής είχε σήμερα Τρίτη (14/3) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, στον οποίο ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι είναι στην διάθεση του κοινοβουλίου προκειμένου να ενημερώσει για την κατάσταση του ελληνικού σιδηροδρόμου και να κάνει μια αποτίμηση της τραγωδίας των Τεμπών με τη σύγκρουση δύο τρένων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανή ημερομηνία για την παρουσία Καραμανλή στη Βουλή είναι η επόμενη Δευτέρα, 20 Μαρτίου.

Οι παραπάνω πληροφορίες έγιναν γνωστές μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στον ΣΚΑΪ, ο οποίος δεν έκρυψε πως η κυβέρνηση θεωρεί "αυτονόητο" ότι ο κ. Καραμανλής θα βγει να μιλήσει.

Το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός δεν έχει επιλέξει να τοποθετηθεί τις τελευταίες ημέρες προκαλεί αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Καραμανλής πιεζόταν να πάρει θέση.

Βέβαια, επιλέγει σε πρώτη φάση τη Βουλή για να δώσει θεσμικές απαντήσεις και να μην δεχθεί δημοσιογραφικές ερωτήσεις.

Να θυμίσουμε πως υπάρχει συζήτηση σχετικά με το αν πρέπει να είναι υποψήφιος στις εκλογές, αλλά κυρίως αν γνώριζε για την κατάσταση στον ΟΣΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Καραμανλής "θα έπρεπε" να γνωρίζει, αλλά θα πρέπει ο ίδιος να τοποθετηθεί. Από την άλλη ο κ. Οικονόμου είπε πως ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είχε ενημερωθεί σχετικά και φυσικά έχει ενδιαφέρον το τι θα πει ο πρώην υπουργός Οικονομικών επ' αυτού.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 13:04 - 14 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.